Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
fajnie ze więcej mam sie nocnikowac zaczęło
w kupie raźniej 
u nas przez te biegunkowe kupki musieliśmy odstawić nocnik na kilka dni, ale już znów walczymy ;-) raz jest lepiej raz gorzej, o tyle mamy łatwo ze wszyscy przebywamy właściwie w tylko jednym pokoju, tu Iś naznosiła swoich zabawków, nocniczek ma swoje miejsce..dziś leciała do mnie od kuchni z opuszczonymi majtusiami i głośnym "siiiiikuuuu!!!"
pięknie na nocniczek zrobiła, i co? i po 10 min drugie siku w majtki poszło, poinformowała mnie jak już skończyła 
w kupie raźniej 
u nas przez te biegunkowe kupki musieliśmy odstawić nocnik na kilka dni, ale już znów walczymy ;-) raz jest lepiej raz gorzej, o tyle mamy łatwo ze wszyscy przebywamy właściwie w tylko jednym pokoju, tu Iś naznosiła swoich zabawków, nocniczek ma swoje miejsce..dziś leciała do mnie od kuchni z opuszczonymi majtusiami i głośnym "siiiiikuuuu!!!"
pięknie na nocniczek zrobiła, i co? i po 10 min drugie siku w majtki poszło, poinformowała mnie jak już skończyła 

teściówka radzi coby nocnik wziąć do pokoiku i jako zabawkę traktować, ale wcale mi się taki sposób nie podoba... ehhhhhhhhhhhh:-(
a z tą zabawką to nie wiem.. żeby potem nie było, że trzeba dziecku wytłumaczyć dlaczego ma siusiu robić na zabawkę i akurat tą a nie inną bo w końcu dlaczego siku skoro do tej pory to był fajny kapelusz, pojemnik na zabawki czy coś tam. no ale może to dobry pomysł nie wiem bo my jeszcze nie zaczęliśmy więc doświadczenia nie mam...