reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

poznajmy sie

Luthien

Zaciekawiona BB
Witam wszystkie mamusie z terminem na luty 2005! :D
Ja mam na imie Kaska i jestem z Krakowa,mam 21 lat.To bedzie moj pierwszy dzidzius.Milo mi was poznac!

reklama
J

Jopuszka

Gość
czesc Luthien

Ja mam termin na 23 lutego
na imie Joanna i jestem z Warszawy

Zazdroszcze ci ze jestes w miare mloda mama, ja mam 31 lat i to tez bedzie moje pierwsze dziecko.
Z perspektywy czasu wolalabym przechodzic przez to wszystko znacnie wczesniej - bylabym w lepszej formie :!:
Praca za biurkiem jakos tak za dobrze nie przygotowuje do ciazy
szczegolnie kondycyjnie :D

trzymam za nas kciuki - tak wirtualnie, bo ciezko pisac je trzymajac

pozdrawiam
Joanna

Cześć Dziewczyny,
Jopuszko, nie marw się, ja też mam skończone 31 lat i czasami widząc młodziutkie dziewczyny w ciąży czuję się trochę "staro", ale z drugiej strony większość moich koleżanek dopiero teraz (no, tak od roku, dwóch lat) myśli o dzieciach. Wiadomo najpierw studia, praca, dom itd. W moim przypadku jeszcze musiałam namówić męża, który o dzieciach nie chciał słyszeć. Mój gin jak mu powiedziałam na początku tego roku, że chcemy się starać o maluszka, stwierdził szczerze, że najlepsze lata na robienie dzieci mam już za sobą... Ale udało się i teraz jestem bardzo szczęśliwa i bardzo dumna, że wreszcie mam brzuszek (termin na 9 lutego). Czuję się super, w pracy jestem chyba jeszcze wydajniejsza niż przed ciążą i już nie mogę się doczekać spotkania z moim Kamilkiem :D
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
Ewa

Luthien

Zaciekawiona BB
Dziewczyny 31 lat to wspanialy wiek na dzidziusia.Niewiem czemu czujecie sie staro.Przynajmniej macie studia za soba,macie prace i poukladane zycie i mozecie teraz spokojnie zajac sie swoimi maluszkami.Ja na szczescie zdazylam przed ciaza zdac mature,ale na studia musze poczekac pare lat.No i pracy nie mam :( .Mieszkamy z moimi rodzicami bo nie stac nas na mieszkanie,ale mimo wszystko bardzo sie cieszymy ze bedziemy mieli maluszka.Widocznie tak mialo byc ze bede miala dzidziusia teraz a nie za np.10 lat,ale jestem szczesliwa z tego powodu.Pozdrawiam!!!

pewnie, każdy czas jest super na dziecko i wiadomo, że zawsze będą jakieś plusy i minusy i jak człowiek chce to może się generalnie wszystkim martwić (albo nie), ale przecież najważniejsze, żeby maluszek w ogóle był :D
pzdr
Ewa

S

Swan

Gość
Kochane,
nasza pierworodna Zofia Antonina (nazwa robocza, bo może jednak będzie Antek) powinien się pojawić 6.02 w Warszawie. Co do wieku - skończyłam 33, więc jak na razie mogę "pobabciować" na forum. Kiedy decydowaliśmy się na rozwój rodziny (wiadomo - najpierw studia, potem mieszkanie, spłacić chociaż kawałek kredytu itp...) to miałam całkiem przyzwoite 28. A potem, po roku prób - diagnoza, no i stymulacja - trzy lata. W końcu trafiliśmy do Novum i się udało!
A co do wieku - w końcu ciążą to jak kuracja odmładzająca dla organizmu, więc tylko się cieszyć!
Swan

J

JolkaM

Gość
Czesc Dziewczyny
Ja mam termin na 8 luty. Mam 28 lat i to mój pierwszy dzidziuś.
Prawdopodobnie chłopczyk.
Pozdrowionka. :lol:
Jola

Cześć!!!!!!Jestem u Was nowa.Mam na imie Kasia i jestem z Ełku.Termin porodu mam na 20 lutego!!!! :lol: Mam 26 lat i jest to moje pierwsze dziecko!!Oprócz wielu lęków o to czy dam sobie radę,przeważa wielkie szczęście iradość,że już za 3 miesiące będzie z nami nasze maleństwo!!!!A jak tam przygotowania>Macie już wyprawkę?Jak ogólnie przechodzicie swoją ciąże?

A

Anonim

Gość
Cześć Kasiu, ja mam termin na 9 lutego, czuję się świetnie i bardzo, bardzo czekam na mojego synka. Mam 31 lat i już gdzieś tak ze 3 lata przed zajściem w ciążę zaczęłam nałogowo kupować różne dzięcięco-ciążowe czasopisma (więc mam tego tony). Najpierw czytałam to wszystko, jak już zaszłam w ciążę, jakoś nie mogę się przemóc żeby to tego zajrzeć (ale nadal kupuję :wink: ). Podobnie z "wyposażeniem" maluszka - jak o ciąży dopiero myślałam, bardzo często zaglądałam do różnych sklepów (tylko jako oglądacz), a teraz prawdę powiedziawszy jakoś nie mogę się wybrać żeby kupić wreszcie wyprawkę... Za to z wielką energią i na dużą skalę organizuję praktycznie od początku ciąży remonty domowe (zawsze to lubiłam, sama zawsze np. malowałam mieszkanie :D ), mój mąż powoli ma dość (chociaż prawie nic przy tym nie musi robić, ale drażni go bałagan i kręcący się mieszkaniu ludzie - dzisiaj weszli panowie do wymiany sufitu w kuchni :? ), zobaczymy co jeszcze wpadnie mi do głowy, chociaż powoli łapię się na tym, że mi się już coraz mniej chce i jakoś jednak szybciej się męczę...
A Wy dziewczyny, macie już te wyprawki?
buziaki
Ewa

reklama

Luthien

Zaciekawiona BB
Witam!Pisalam to w innym poscie ale co mi tam powtorze sie jeszcze raz :lol: .Mam na imie Kasia,mam termin na 24 lutego,mam 21 latek i to moja pierwsza dzidzia.Czuje sie dosc dobrze poza tym ze mam ostatnio zgage i czasami pobolewa mnie brzuszek.Wyprawki jeszcze nie mam,bo moj maz jest przesadny i nie pozwala mi nic kupic za wczesnie,ale napewno za miesiac juz cos kupie.Pozdrawiam!

Do góry