reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Tak piszecie o smoczkach...moja mala calkowicie odstawila butelke ,nie chce pic z butelki,nie wiem co jej sie porobilo...
Mleko gdy zmienilam na nastepne jest bardziej geste,ale tez jej wieksza dziurke w smoczku zrobilam ale i tak nie chciala pic...macham caly dzien lyzeczka.:baffled:
Uzywalam smokow aventa i przez 4 mleko slabo lecialo,wiec sama wyrabalam wieksza dziurke...i moze dlatego cos jej nie pasi..nie wiem juz sie nad tym nie zastanawiam,bo juz od jakichs 3 tygodni daje jej jesc tylko i wylacznie lyzeczka a pic przez strzykawke.
Mialam przez to cyrk na poczatku,bo nie wiedzialam co jest grane,czemu nie chce jesc? wiec razu pewnego jak mleka nie wypila to wzielam zagescilam jej kleikiem i wszamala...taka cwaniara...zasmakowala lyzeczki to nie chce jej sie ciagnac :-)

Ania_k_d a mialas termin na lipca?? ja myslalam,ze Twoja mala z sierpnia...jak patrze na twoj suwaczek to tak mi wyszlo...:confused: ale widocznie zle mi wyszlo.hehe:-D
laski ja nie wiem co wy macie za smoczki z aventu.ja mialam 3 z takim czymś III i dziurka była wielka i mala piła z tego kasze tylko.a 2 piła mleko samo.może kasza za gęsta jak na łyżeczkę???

reklama
cześć!

u nas ok. tzn tak jak zwykłe :-) Frania przespała w nocy do 3 w łóżeczku i to jest coś :-) jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka dumna.!
byłam dziś na zakupach kupować rzeczy do pokoju Franusi i wróciłam taka zadowolona :-) i nawet gadanie męża nie popsuło mi humoru.
kupiłam tapety, i farby, i lampkę i piekne zasłony i obrazki i mebelki będzie pięknie. remont w przyszły weekend.:-)
a teraz czekam aż Frania wstanie i tak mnie łeb boli , ze chyba zejdę.

może wpadne później bo coś mi się mała wierci.

a z butelkami to sama nie wiem. ja uważam ,że najlepsze na świecie są butelki z Medeli Habermana dzieki nim Franka nie miła kolki. niestety żeby podawać kaszę musiałam kupić inną. kupiłam z Aventu 3 przepływową średnio jestem zadowlona bardzo szybko nawet na jedynce leci no ale kaszka przepływa i to jest najważniejsze. ale mleko w ciągu dnia podaję w Medeli.
smok do uspokojenia tylko z AVENTU innego nie chciała brać do ust. z Tomiego są fajne , ale niestety mojej nie pasują.

buziale

witajcie Kochane !

u nas noc przepiekna oby więcej takich :-) Frania poszła spać o 19 zjadła butlę o 20.30 i znów lulu przespała do 2.30 i znów butla i spanie do 5.45 :-):-):-):-) i to na dodatek w łóżeczku :-):-):-):-) całą noc. jak ja się cieszę !

a u mnie lekki spadek formy tzn na duszy jakoś mi tak źlę pociesza mnie fakt , że w weekend zrobimy piękny pokoik Frani :-):-).
bo jak człowiek jak siedzi w domu to w nim są takie różne emocje nie koniecznie dobre :no: i jeszcze ten śnieg u nas, a Was też?
a w czwartek mamy szczepienie z Franią i to mnie mega stresuje .

miłego dnia kobietki

może w ciąży hihihihihi nie żartuje

nie żartuj tak nawet :))) normalnie byłaby załamka bo nie planuję tak szybko... nie wiem czy wogole planuje nawet :)) będę czekać z utęsknieniem na @ :):)

witajcie Kochane !

u nas noc przepiekna oby więcej takich :-) Frania poszła spać o 19 zjadła butlę o 20.30 i znów lulu przespała do 2.30 i znów butla i spanie do 5.45 :-):-):-):-) i to na dodatek w łóżeczku :-):-):-):-) całą noc. jak ja się cieszę !

a u mnie lekki spadek formy tzn na duszy jakoś mi tak źlę pociesza mnie fakt , że w weekend zrobimy piękny pokoik Frani :-):-).
bo jak człowiek jak siedzi w domu to w nim są takie różne emocje nie koniecznie dobre :no: i jeszcze ten śnieg u nas, a Was też?
a w czwartek mamy szczepienie z Franią i to mnie mega stresuje .

miłego dnia kobietki

no to super Ze Frania dała pospać:) moja też jak zjadła 200ml o 19 z łyzeczką kleiku to do 2,30 spała a potem mąż budzikiem ja obudził o 6,30 bo tak to by jeszcze pospała troszkę :)

Framamo- co do szczepienia... ja Olę zaszczepiłam w 7 tyg życia, na nastepne nie posżłam bo czekałam na wyniki a jak robi kupkę ze śluzem to moja pani pediatra(prywatnie) mówiła że nie wolno szczepić niech się ustabilizuje wsio no a z przychodni dzwonili zeby juz ją szczepić i ja mowię o tej kupce a środowiskowa do mnie z e nie prawda bo to nie jest szczepionka do picia- załamka jakaś jak one są tam poinformowane.... no ale ja tyle na temat szczepien się naczytałam i mam wątpliwości... i to mega duże tymbardziej,że bardzo bliska mi osoba zaszcepiła swoje dziecko na mmr i maly ma autyzm i lekarze mowia ze to od tego, choc powiedzieli ze jak bedzie chciała sie sądzic to oni zaprzecza bo boja sie o prace... no i mam znajomych lekarzy i oni swoich dzieci nie szczepią, na nic.... dzis ide do pediatry i zobaczę co mi ta moja powie... a jak chcesz na temat szczepien pocztac to jes takie forum "nie szczepimy", ja nie wiem biję się z myślami ale jakoś serce tak mi podpowiada zeby nie szczepic... tylko Polska ma taki rezim szczepienny, tam gzdie nie ma przymusowych dzieci są zdrowsze i nic się z nimi nie dzieje (Szwajacaria, Angliaitd)

Paula poszła spać o 20.30, zjadła 210 kaszki. Potem pobudka o 1.30 i 170 mleczka, przed 5 się obudziła i marudzi, nie chce zasnąć-daję smoka, potem wodę, cały czas głaszczę, w końcu biorę na łóżko że może zaśnie z nami. Ale gdzie tam, w końcu daję mleko, trochę sobie gada, ciagnie mnie za włosy i zasypia do 7.30. Kurde, ona teraz w nocy częściej pije mleko niż jak była malutka.
A co śniegu to u nas w nocy napadało prawie 10 cm, a wczoraj była taka ładna pogoda i juz myslałam, że to koniec zimy.

ania macek wiem ja też się naczytałam i tak podjęłam decyzję ,że ma rota nie szczepię nie wiem czy to dobrze czy nie :confused: na początku mowiłam skojarzona a tymczasem przeczytałam ,że najlepiej szczepić te oddzielne:confused: potem nakręciłam się na rota i te inne pneumo ( reklama mnie przeraziła obejmij mnie szczepieniem ..... mówię do mojego M szczepimy i całkowicie przez przypadek przeczytałam o problemach dzieci po przyjęciu tych szczepionek a producent umywa ręce mówi : wiemy ,że są takie przypadki jednak nie mamy rady jak leczyć powikłania . o zgrozo ! przecież każdy rodzic oddałby wszystko i wydałby ostatni grosz ,żeby tylko dziecko nie chorowało.
prawda jest taka , że te wszystkie koncerny żerują na uczuciach rodzica i zbijają niezłą kasę.
a co do szczepień każdy LEKARZ mówi co innego. jeden mówi tylko podstawowe inny peumo jeszcze inny rota a kolejny co powie? wszystkie. i bądź ty mądra i traf za nimi :confused::confused::confused:
a co do mieszanych odczuć w sprawie szczepień to powiem Ci tak ja niby mam wszystkie ale moje koleżanki (dodam bliźniaczki) nie mają nawet podstawowych ich mama wychodziła z takiego założenia , że poprostu nie. i co ? i wszystko ok! chorowały tak ja (wiem bo się przyjaźnimy zresztą nasze mamy też) ,a to przecież było prawie 27 lat temu ;-).
więc Aniu pewnie słuchaj swojej intuicji to jest najważniejsze !
anapisz koniecznie jak tam wizyta u pediatry.
buziale!

ania_k_d ten śnieg jest dobijający :no: ja też tak mam tzn Frania ,że jak wstanie o 3 to czasem nie chce zasnąć i siły nie ma ,żeby usnęła i wtedy mój maż przynosi nosidełko i buja ją i buja aż w końcu oczy zamyka to my ją wtedy myk do wózka no teraz będzie łóżeczka:-) (bo wiesz moja nie chciała spać w łóżeczku tylko w wózku) i lulu i choć jeszcze do 6 pośpimy ;-)

ania_k_d- kobieto nie strasz,że jak mała to gzreczniejsza była w nocy bo ja to czekam az Ola będzie większa,że dopiero wtedy odpocznę sobie:-) a u nas śniegu malutko i pieknie słonko świeci i Ola na balkon na spacerek pójdzie;-) a wiecie jaka teściowa oburzona ,że ją na balkon wystawiam a nie chodzę na około bloku na spacer?? jakby była różnica w powietrzu... no różnica jest, mi nogi nie bolą i nie marznę i kawkę w spokoju mogę wypić:cool2:

Framamo- na rotawirusy nie szczepię, za duże powikłania aż 10% a każde dziecko biegunkę przechodzi i tzreba dobrze pilnować zeby się nie odwodnilo... zresztą kązdy ma inne zdanie na ten temat
co do reklam to masz rację- zgadzam się w 100% - normalnie wiedzą gdzie jest czuły punkt rodziców i tyle!
wg mnie dobra szczepionka to Hib, tężec i haine medina czy jakoś tak się pisze:-p
nie wiem czy nie będą mnie ganiać w przychodni za bardzo ale zobaczymy, muszę tylko najpierw pogadac z mądrym pediatrą na ten temat,

ania to jak już go znajdziesz ;-) i pogadasz to daj znać co mądrego powie. moja teściowa mówi ,że na pneumo, ale jak idzie do przedszkola to trzeba ale nie wiem czy ona zalicza się do mądrych ;-)
u nas jest z 10 cm śniegu , ale wiesz ja mieszkam pod Wawą i jak jest troszkę śniegu a ja mam modny :cool2: wózek to ciężko go pchać.
ale z Ciebie wygodnicka ;-) zamiast z dzieckiem na spacer to na balkon a sama relaksik ;-):-) żartuję :-) też bym tak robiła. niestety moją trzeba wozić bo inaczej to ryczy. poprostu moja dba o moją figurę ;-);-);-)

reklama
framamo- ja swoja bujam i bujam na balkonie, ubieram sie jak na podwórko i tak z 20 minut pobujam i spi i okno zostawiam uchylone coo by ją słyszec jak zapłecze:)) a tak wogole to pomysł przejęłam od marii09- była moją inspiracją :) hehehe ta kobieta to ma naprawdę dobre pomysły ! :)

Do góry