reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

dzień dobry!
u nas nocka w miarę spokojna,mala zjadła o 19 to potem o 2 i 7 rano :-)

patrycja- to dobrze ze nic się nie stało....

maria09- i jak nocka ;-)... a jak wyniki kiedy dostaniesz?

umi- masz racje z tymi chłopami, wiek, strach i zmęczenie to dobre wykręty..grunt to sie nie dawac :)

framamo- moja pediatra powiedziała, że w swojej karierze miała juz dzieci z problemami po szczepieniach szczególnie po mmr i kazała przede wszystkim nie łączyć ze sobą typu 3w1, 5w1 itd i najlepiej samemu kupować szczepionki w aptece jak najbardziej oczyszczone wtedy powikłania są mniejsze i słabsze itd, na rota nie szczepić a na pneumo się zastanowić. W sumie nie pwoeidziala nic czego bym nie wiedziała.... ech , trudno być rodzicem.... no a Ola super się rozwija, dalej na nutramigenie, losacu itd aby ta alergię i reflux zwalczyć. I wiecie co? Moje dziecko ma 17 tyg a waży 7100kg:szok: to po tym nutramigenie...

a u nas śnieg spadł znowu...wiosny mi się chce... ech... ide kawę zrobić bo zasnę- bo ja oczywiście jak Ola śpi to jak głupia czuwam ,czy wsio oki zamiast się w nocy wyspac jak człowiek przez te 5 godzin!

reklama
Witajcie! Wczoraj wieczorem nie miałam już siły do was zajrzeć, nie wiem co mojej małej po południu odstrzeliło. Zawsze w dzień ładnie chodziła spać-kładłam do łóżeczka, dostawał amleko lub picie i zazwyczaj od razu usypiała, a jak nie to przekręcała sie na boczek, wtulała w pieluchę, a ja ją chwilkę głaskałam po rączce albo policzku i zasypiała. A wczoraj oczy niby zamknięte a płakała, szarpała za pieluchę, wcale nie dała się dotknąć. W końcu niby zasnęła, zdążyłam wyjść z pokoju a tu znowu płacz. i tak było przez godzinę, juz normalnie nie miałam do niej siły. Ledwo sie powstrzymywałam żeby nie krzyknąć na nią. W koncu wzięłam ją do wózka-ale tak dawno w nim nie spała, że co tylko machnęła rączką w wózek to się budziła, no i musiałam siedziec i ją bujać. Normalnie szok. Juz mało mnie cos nie trafiło, a jeszcze pokłóciłam się z mężem-nawet nie wiem o co. Kurde, chyba jakaś depresja mnie bierze, wszystko mnie wkurza!
Na szczęście noc minęła dobrze, poszła spać o 20,30 i obudziła sie tylko przed 3 i o 6.30.

dzień doberek!

ufff na szczęście dziś mnie głowa nie boli :-)
a noc u nas taka jak zawsze tzn pobudka o 3 jedzonko i o dziwo Frania lulu poszła i przesła do 5, więc ja juz od 5 na nogach. no i Franczeska spała dziś 3 noc w łóżeczku:-):-):-):-)

ania _k_d a może nie mogła zasnąć bo coś bardzo przeżywała Paulinka? depresja? ja też tak mam. i choć mam teraz pomoc przy Frani to i tak czuję się beznadzieje , i tak się marwię i wogóle chyba naprawdę mam coś nie tak z głową :no: ja biorę deprim choć muszę przyznać , że po persenie czułam się lepiej.

Ania Macek wow ponad 7 kg moja w 17 tyg wazyła 6.300 i była 75 centylu. widzisz to jednak dobrze, ze rota nie szczepiłam. a co sądzisz o pneumo? jak będziesz robić?
ja też tak mam , że czuwam i zamiast "porządnie" spać to ja coś sobie wymyślam a to , ze nie oddycha albo , ze nakryłam się kocykiem. i ciągle bym tam zaglądała.

ania_k_d- a może mała coś miała ekscytującego w ciągu dnia i potem nie mogła bo przezywała?no albo kolejny skok rozwojowy... wiecie co? mi się wydaje ze dzieci tak jak ludzie maja raz lepszy raz gorszy dzien i nie wiadomo czemu to i pewnie dzieciaczki też tak maja, w końcu to małe ludziki:-) amy tak wszystko przeżywamy i się boimy.... czasami tak sobie tłumaczę zeby nie zwariować :)

framamo- na pneumo to najlepiej jak mała idzie do żłobka albo przedszkola bo jak wczesniej nie ma styku z dużą masą ludzi to myślę,że nie tzreba... gdyby Ola nie szła do żłobka to wogole bym jej nie szcepila na to i jezeli coś wyjdzie ze nie bedzie musiała to nie zaszcepie... zresztą pani doktor mówiła ze z tymi pneumo to na spokojnie:confused:
framamo a może męczy cię jakas lekka deprecha co? może zamiast ładować w siebie leki i się zamartwiać warto porozmawiać z psychologiem?

No i dziś powtórka ze wczoraja-tylko że dziś i wózek nie pomaga, a wzięłam ją na ręce to od razu się przytuliła i zamknęła oczka. Przetrzymam ją dłużej to może w końcu jakoś uśnie.
No to ładnie Ola waży-moja jak miała 6 miesiąc to ważyła 7600, no ale to od początku jest niejadek.

Witajcie laski!!!!
U mnie nocka z Kuba w porzadku ;-) 3 razy na mleczko wstał. Ja to spać nie umiałam w nocy.:no: Po wczorajszym wypadku z kuchenna szafka tak mnie ta noga bolała ze myślałam ze kręćka dostane...:wściekła/y: Dopiero jak podłozyłam poduche pod noge to udało mi sie zasnąć na 2 h. Wypiłam juz kawe bo jestem nie przytomna...:cool:
Dziś jeszcze idziemy z Kuba na USG tych jego nerek i mam dodatkowego stresa...
Dziewczyny co do tej deprechy to ja ostatnio mam tak samo wszystko mnie denerwuje czuje sie tak beznadziejnie...:confused: No ale ja to usprawiedliwiam tym ze do wszystkiego jestem sama ze ten Moj ma wszystko w głebokim poważaniu..:dry:

Katastrofa jakas Młody robił wczoraj porzadek w łozeczku i wywalił smoka. T. jak szedł nie zauwazył i nadepnął, cały smok sie połamał, wiec poszedł o sklepu kupic nowy ale młody rzuca nim pluje po prostu go nie chce cala noc wył bo chciał smoka a ten mu nie odpowiadał mimo ze nie wiele sie rozni od tamtego:/

ania macek wiesz jak tak piszesz to mam myśli, że tak:confused: moja przyjaciółka jest psychologiem i określiła mnie mianem zfrustrowanej matki :sorry2: która nie jest zadowolona z siebie , ze swojego wygladu, obecnego zycia . nie zrozum mnie źle ja bardzo kocham moją córkę , ale od ponad 4 miesięcy mam wrażenie , że to ona mnie wychowuje a nie ja ją :confused: to ja jestem na kazde jej zawołanie , wiesz ja nawet do kibla z nią chodzę. a tak się już od niej uzaleznialam , ze jak raz na jakiś czas wyjdę do fryzjera (?) to mam wrazenie , że ją zostawiam ,że coś jej się stanie .wiesz jakaś naprawdę dziwna jestem. z jednej strony tęsknię za pracą a z drugiej mam mega wyrzuty , ze Franię zostawię. i co tu robić:confused:

Katastrofa jakas Młody robił wczoraj porzadek w łozeczku i wywalił smoka. T. jak szedł nie zauwazył i nadepnął, cały smok sie połamał, wiec poszedł o sklepu kupic nowy ale młody rzuca nim pluje po prostu go nie chce cala noc wył bo chciał smoka a ten mu nie odpowiadał mimo ze nie wiele sie rozni od tamtego:/

Oj współczuje znam ten ból moj Seba też nie lubił zmian smoczków... teraz juz na szczescie nie mam tego problemu bo Kuba bierze smoka rzadko kiedy.

reklama
witajcie dziewczyny!

U mnie nocka nie najgorsza ,choc bywały lepsze. Juz sama nie wiem bo trzymam mała przed kapaniem dosc długo zeby nie spała,wtedy ja kapie ,daje butle a ta spi zaledwie 3 godziny. Wczesniej spała juz nawet 6 !!! Wczoraj jadłą o 21, 12, 4 a potem to juz sie kreciła i wzielam ja do siebie i jakos sie przemęczyłyśmy.Ale mam nadzieje ze bedzie lepiej z dnia na dzien( bo chciałabym sie porzadnie wyspac)

Do góry