Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
I jak sytacja?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ale niby lekkie. Więc jak w domu dziecko się poskarży to znaczy, że dała bo dziecko było niegrzeczne.Ja nie wiem co te przedszkolanki mają z tym biciem dzieci. Tłumaczą że pomaga im to w zachowaniu dyscypliny. Jak byłam na zabraniu przedszkolanka sama powiedziała iż daje dzieciom klapsy w pupęale niby lekkie. Więc jak w domu dziecko się poskarży to znaczy, że dała bo dziecko było niegrzeczne.

no chyba że córka jednak koloryzuje ale tego to już sama musisz się dowiedzieć.powodzenia;-)
!!! od razu kojarzy mi się zachowanie pedofilii którzy wmawiają dzieciom że mają zachować tajemnicę itd. po prostu okropność, dla mnie jeżeli zabraniają o czymś mówić tzn. że mają coś do ukrycia!!! na pewno bym tego nie zostawiła, dziecko należy uczyć że może ufać dorosłym i z każdym problemem może przyjść do rodzica i wszystko mu powiedzieć a nie trzymać w tajemnicy!!!
biedne dziecko, które nie może się wyżalić nawet przed własną mamą :-( chyba bym zatłukła taką przedszkolankę gołymi rękami!!!!
już nie wspomnę że kary cielesne są u nas absolutnie niedozwolone i są na to odpowiednie przepisy!!! jak przedszkolanka nie umie zapanować nad dyscypliną bez przemocy to niech pasie krowy na łące!!! aż mi się krew zagotowała, ogólnie czytam coraz więcej złego o przedszkolach i tym co się tam wyprawia, ja mam nadzieję że uda nam się dostać do przedszkola na wrzesień i już się boję, bo synek jeszcze zbyt dobrze nie mówi i co to będzie jak w przedszkolu go coś spotka i nie będzie umiał mi o tym powiedzieć ???? :-( słyszałam o przypadkach stawiania dzieci do kąta za karę albo wyśmiewania ich przy całej grupie bo np. się zsiusiało w majteczki i to już jest absolutnie NIEDOPUSZCZALNE, a co dopiero dawanie klapsów!!! skończyły się czasy karania dzieci, poniżania ich itp. i absolutnie nie wolno pod żadnym pretekstem pozwalać na takie zachowanie tym bardziej w przedszkolu!!!