reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przekaski dla niemowlaka

reklama
mysle ze jak sie patrzy na dzieciaczka podczas konsumpcji to raczej nie bedzie problemu z zakrztuszeniem.... na zęby mozna czekac i sie ich nie doczekac nawet przed 10 miesiącem ( u córki znajomych pierwszy pojawił sie pod koniec 10 miesiąca) ;)

Biszkoptów raczej nie polecałabym w tym wieku,ze względu na nie zakończoną jeszcze ekspozycję na gluten- to jednak dodatkowa dawka.Natomiast chrupki kukurydziane dawałam mojej córeczce już od 5go mca,nie zawieraja glutenu,dziecko fajnie ćwiczy koordynację oko-ręka-buzia,no i frajda dla niego,jak może sobie "ciumkać":tak:

ja dawałam Majce chrupki kukurydziane od 5 miesiąca, nie miała wtedy ząbków ale one są na tyle "rozpuszczalne" że się nimi dzidzia nie zadławi. Obecnie w ramach przekąski dostaje chrupki, biszkopty, owoce. A może któraś z mam ma inne propozycje przekąsek dla dzieciaczków?

Mojej Amelce wafelki nie podeszły.no,ale może teraz znów spróbujemy:tak:.Tak w ogóle to moim zdaniem nie ma co przesadzać z przekąskami- dziecko ma zjadac normalne posiłki,a te "przekąski" raczej "treningowo" traktować.Oczywiście wszystko zależy od wieku dziecka i jego umiejętności radzenia sobie z jedzonkiem.U nas cały czas jednak chrupki rżądzą:tak:- nie przeje się nimi tak,żeby potem nie zjesć np. obiadu czy kolacji,a łdnie uczą manipulacji rączką- bo kupowałam i te długie,i te mniejsze.

reklama
Do góry