Witam
Mam takie pytanie czy któraś z mam orientuje się gdzie we Wrocławiu przekłuwaja uszy dziecią. Córka ma 6 msc.
Mam takie pytanie czy któraś z mam orientuje się gdzie we Wrocławiu przekłuwaja uszy dziecią. Córka ma 6 msc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie rozumiem twojego oburzenia nie chodzi postawić na swoim jeśli się taka znajdzie co robi wcześnie więc pójdziemy jeśli nie poczekamy do roczku a twoja opinia w tej sprawie jest zbędą i tak zrobimy kolczyki i takKolejna matka, która mimo odmowy kosmetyczki próbuje postawić na swoimskoro kosmetyczki odmawiają to mają ku temu powód...
Chyba się nie dowiemy jaka jest motywacja, a jestem szczerze ciekawa...Nie odpowiem na Twoje pytanie bo nie wiem.
Ale mogę, tak z ciekawości, po co przebijać takiemu maluchowi uszy? Zawsze mnie to zastanawia dlaczego rodzice się na to decydują...
Ja mam zawsze w głowie wizję że taki maluch przez kolczyka to sobie tylko krzywdę może zrobić, gdzieś zahaczy, pociągnie...
Napewno przemyślana, u mnie w rodzinie każda dziewczynka miała a co do decydowania o sobie przez dziecko pewnie ochrzciłaś dziecko po co narzucasz mu wiarę. Trochę temat nie potrzebny pytałam gdzie mogą zrobić nie interesuje mnie Pani ciekawość po co i dlaczego decydujemy się na kolczyki. PozdrawiamChyba się nie dowiemy jaka jest motywacja, a jestem szczerze ciekawa...
Oprócz tego że mogą być komplikacje to zastanawia mnie fakt skąd w rodzicach taka pewność że dziecko będzie chciało te kolczyki jak będzie trochę starsze? Czy nie lepiej poczekać aż dziecko samo zadecyduje? Może przesadzam ale to dla mnie takie zabieranie dziecku prawa do decydowania o własnym ciele i o sobie.
Ja np mam tatuaże i mój partner też ale kurcze nawet przez chwile nie pomyślałam by wytatuować synka - bo pewnie też kiedyś będzie chciał...
No nic, autorko wątku - mam nadzieję że to naprawdę przemyślana decyzja i że jeśli zdecydujecie się na zabieg to traficie na najlepszego speca w tym temacie i obejdzie się bez komplikacji, bólu i zerwanych uszu i że córka za parę lat stwierdzi że to była super decyzja.
Jaki jest sens jak lepiej kolo roku mozna to zrobicNo mi kosmetyczka napisała żebym poczekała do roczku, wolę jednak teraz![]()
No niestety na ten moment to z chrztem nie trafiłaś. Jednak nie porównywała bym chrztu do przekłówania uszu. Tak ochrzczę syna ale nie zabiorę mu tym samym prawa do decydowania o sobie, nic Mu nie narzucę - z kościoła może odejść, wybrać swoją drogę - po chrzcie nie zostaną mu blizny, komplikacje, ból a po tak niewinnym zabiegu może tak być. Uwierz mi jestem naprawdę otwarta na ludzi i nikomu nic nie mam zamiaru narzucać. Zapytałam bo miałam nadzieję że może poszerze swoje horyzonty, poznam inny punkt widzenia no ale cóż - może ktoś inny będzie kiedyś bardziej otwarty na dyskusje.Napewno przemyślana, u mnie w rodzinie każda dziewczynka miała a co do decydowania o sobie przez dziecko pewnie ochrzciłaś dziecko po co narzucasz mu wiarę. Trochę temat nie potrzebny pytałam gdzie mogą zrobić nie interesuje mnie Pani ciekawość po co i dlaczego decydujemy się na kolczyki. Pozdrawiam