reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

reklama
Kupilam sobie jeszcze z Knorra te do roladek schabowych i z piersi kurczaka, ale nie robilam.
Napewno sprobuje zrobic w tym tygodniu to dam Wam znac. :tak:

Te roladki są dobre. Ja już je robię od dawna tak samo jak te pulpety:tak: Jedynie co to ja trochę doprawiam, bo sosiki są wg mnie mało doprawione ;-) A szczególnie te jasne sosy, które są w rybkach czy w kurczaku. Jakieś takie bezpciowe są ;-):tak::-D

Kurczak w miodzie:-D
Oryginalna wersja przepisu;-)
250g piersi z kurczaka, pokrojonego w paski
75g ryżu
40g brokułów
1 łyżeczka oleju słonecznikowego
20g czerwonej papryki pokrojjonej w cienkie paski
sól i czarny pieprz

Marynata
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytruny
1 ząbek czosnku drobno posiekany
1 łyżka sosu soyowego
1 łyżka miodu
czarny pieprz

Pomieszać składniki na marynatęi zamarynować kurczaka przez 1h lub dłużej
Ugotować ryż w lekko posolonej wodzie, dodać do niego brokuły 5 minut przed końcem gotowania ryżu. Kiedy ryż sie gotuje rozgrzać olej na patelni. Wyjąć kurczaka z marynaty (marynaty nie wylewać), podsmazyć kurczaka (przez 3 minuty), dodać paprykę.
Marynatę przelać do rondelka i zagotować.
Odcedzić ryż wymieszać z kurczakiem, papryką i marynatą.
smacznego:-)

Ja dodałam jeszcze żółtą paprykę (robiłam więcej kurczaka:-p), zamiast ryżu zrobiłam makaron, a brokuły zagotowałam osobno.:-p

kasiulka same pysznosci, uwielbiam kurczaka, brokuły i miod wiec napewno sprobuje:tak:

dziewczyny a mi te roladki sie cale rozlecialy:wściekła/y::wściekła/y:
za to uwielbiam zapiekanke serowa z tych "pomyslow na ..."
normalnie czad a potzrba tylko pene, smietanke,ser i my podajemy z ketchupem:tak:

za to uwielbiam zapiekanke serowa z tych "pomyslow na ..."
normalnie czad a potzrba tylko pene, smietanke,ser i my podajemy z ketchupem:tak:

Wiadomo, że ty bez ketchupu nie przeżyjesz :-D:-D:-D. Ja lubię najbardziej serową i dodaję jeszcze boczek wędzony lub kiełbaskę lub podsmażone pieczarki lub wszystko na raz :-p:tak: mniam.

A tego kurczaka winiary też wypróbuję, chciałam już wcześniej, ale jakoś w sklepie zawsze mi z głowy wyleciało :sorry2:. Natomiast w miodzie, z brokułami i ryżem na pewno nie przejdzie, małż nic z tego nie lubi :dry:.

fogia schudłam 4 kg bez wysiłku. W I fazie ponad 2 kg.
Teraz w ogóle miałam rozstrój i zero diety, ale w sumie waga stoi w miejscu.
Od jutra wracam na plażę :-D

reklama
Do góry