reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

przepisy kulinarne :)

Czasami kombinuję z obiadem z tego co mam w zamrażarce. Tak powstało danie z żołądków drobiowych. Pokroiłam je drobno bo połówek nie przepada...udusiłam w małej ilości wody z vegetą, dodałam garść mrożonej włoszczyzny. Serek topiony ze szczypiorkiem rozpuściłam na patelni w kilku łyżkach wody z żołądków i dodałam trochę kwaśnej śmietany. To wszystko wlałam do żołądków i dodałam sos z torebki 4 sery z winiar. Do tego dowolny makaron i mniam :)
 
reklama
...ale tu smaczne na tym wątku:tak:
mrozik-j
narobiłaś mi ogromnego smaka na ten sernik na zimno:tak: Napisz jakie to maja być serki- homogenizowane???
 
dorotka_m - tak homogenizowane. Ja ostatnio pierwszy raz z Danona robiłam, nawet ze dobre wyszło, tylko oni bardzie słodkie te serki mają. A tak to zawsze robię z takich w prostokątnych foremkach
 
Oponki na proszku do pieczenia
16 szt; ø 7 cm

50g masła
4 łyżki cukru
1 jajko
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/8 l mleka

Tłuszcz i cukier utrzeć na pulchną masę, dodawać stopniowo pozostałe składniki. Ciasto rozwałkować na grubość około 1,1/2 cm. Wykroić oponki i smażyć w szerokim garnku z grubym dnem lub we frytkownicy.
Frytkownicę rozgrzać do 190°C i smażyć w oleju głębokim na minimum 6 cm na złoty kolor. Posypać drobnym cukrem z wanilią lub cukrem pudrem z wanilią.
 
reklama
my dość często robimy shepards pie bo to taka "tutejsza" potrawa, zawsze nam na 2 dni wychodzi :tak:
czasami tutaj dodają na wierzch ser, ale moim zdaniem to juz za ciężkie ;-)
 
Do góry