• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
A myślicie, że zrobi się może za rzadki jak dam brzoskwinie z puszki zamiast rodzynek? Nie przepadamy za rodzynkami w serniku ;-) Z mielonym serem białym wychodziło ok, ale ten biedronkowy z wiaderka i tak dość rzadki... Nie wiem...

Megami, przy wlewaniu na blachę ten sernik jest prawie jak woda, mega rzadki, ale w piekarniku się ścina. Na wszelki możesz dać trochę więcej mąki, albo mocno brzoskwinie odsączyć i obtoczyć je w mące :tak:

alecta, dokładnie taki budyniowaty wyszedł mi za drugim razem. Za pierwszym był bardziej "zwarty", a nic w proporcjach nie zmieniałam. Następnym razem dłużej w piekarniku przytrzymam, tylko wierzch folią przykryję, żeby się nie spalił. Po nocce w lodówce już nie będzie budyniowaty :tak:

reklama
Mój sposób na krewetki.
Drobno siekam 2 -4 ząbków czosnku, i wrzucam na patelnie z rozgrzanym masłem.
Następnie wrzucam krewetki i smaże wszystko razem jakieś 3 minuty, po czym wrzucam mieszankę chińska z Biedry (ilość dowolna).
Jak warzywa są miękkie to wrzucam na patelnie ze 3 łyżeczki czerwonej pasty curry z tao tao i zalewam mleczkiem kokosowym (jak mam małą puszkę to daje całą, a jak dużą to ze 4 duże, pełne łyżki).
Jak sos jest za pikantny to mleka można dać więcej.
Z przypraw dodaje tylko trochę soli i pieprzu, bo pasta curry już sama w sobie wszystko zawiera.
Następnie gotuje ryż i jak jest gotowy mieszam ze wszystkim na patelni.
No i smacznego :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry