• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Jeśli to takie bardzo cienkie ciasto, to widziałam jak A. Starmach robiła szarlotkę mega szybką. Ale nie jestem pewna czy to to ciasto :)

W necie znajdziesz wiele inspiracji :-)

Ostatnia edycja:
Ciasto filo to takie greckie cieniutkie ciasto, można troszkę przyrównać do ciasta francuskiego :) Idealnie pasuje w słonym wydaniu np w formie pierożków z nadzieniem ze szpinaku i fety, polecam bo smaczne. ;-)

Agulqa rozumiem, że od kuchni trzymasz się jak najdalej? :-D

Ja to kocham gotować i eksperymentować, oczywiście mam ambitny plan aby dorobić się własnej restauracji.. no ale to plany wybiegające baaaardzo w przyszłość :-)

Jenn ja moge porobic jak dobrze soe czuje majac przepis w rece itp
Wiec jak bym wiedziala co gdzie kupic, jak wyglada i jak tego uzyc to pewnie bym speobowala zrobic
Ł uwielbia jak gotuje a ja uwielbiam jak jest dumny i mu smakuje ;-)

Ale fakt, u nas raczej on gotuje a ja sprzatam :-P

Jenn właśnie planuje srobic takiego zawijanca z feta i szpinakiem ale pytam bo moze ktos juz eksperymentowal :)
Sprite w Biedronce moja mama kupila. Ono nie jest mrozone tylko tak sprzedawane jak francuskie teraz, z lodowki

gosiane ja raczej staram się unikać gotowych ciast, dlatego z filo nie korzystam w sumie, czasem francuskie rusza do rogalików z łososiem i serkiem philadelphia, które właściwie robi mój ukochany :-) Mhm jak ja je kocham… teraz to nie jem przez tą cukrzycę, ale niech no tylko się skończy to znów powrócą w wielkim stylu na śniadanie :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry