• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

Nulini mi krem z dyni za pierwszym razem też ohydny wyszedł, ale zrobiłam po raz kolejny zmieniając przepis na taki "po swojemu" i wyszła rewelka.
Nawet dziś mówiłam mężowi, że nie mogę się doczekać jak dynie będą :P

A sama soczewica to odmiana grochu więc z osoczem za dużo wspólnego nie ma :P
Też na początku sceptycznie podchodziłam, ale spróbowałam i uwielbiam.
Przede wszystkim soczewica jest bardzo zdrowa :)

reklama
alecta jeszcze nie robilam zupki, ale wyglada na to, ze moze mi sie uda heh;-) a raczej tez nie umiem gotowac, ale uwielbiam jesc to cos zawsze staramsie wykombinowac:tak:

Błyskawiczne ciasto, 15 minut roboty, akurat na wypadek, gdyby mieli wpaść niezapowiedziani goście ;-)

Ciasto Raffaello

• 2 tabliczki białej czekolady
  • 0,5-0,6l słodkiej śmietany 30% - 36%
  • Minimum 2 paczki wiórków kokosowych (ale można dać, ile się chce)
  • Paczka biszkoptów okrągłych
  • Paczka słonych krakersów

Podgrzewamy w garnku śmietanę (nie za wysoka temperatura, żeby się nie zagotowała) i wrzucamy do niej czekoladę.
Mieszamy aż do całkowitego jej rozpuszczenia, po czym dosypujemy wiórki kokosowe.
Zestawiamy z gazu i do masy wkruszamy biszkopty, ilość na oko, żeby masa była w miarę gęsta.
Całe dno blachy wykładamy krakersami i na to wykładamy masę kokosową.

Najlepiej schować ciacho do lodówki, żeby się "zawiązało", chociaż mnie najbardziej smakuje takie jeszcze ciepłe :-D

reklama
jezyk, bo to mój ulubiony myk - wpisuję w google "ciasta bez pieczenia", pamiętajcie, że ja leń patentowany :-D:-D:-D

Ciasto polecam, jest CHOLEEERNIE słodkie, cholernie pyszne i... cholernie drogie :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry