reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przygotowania do ciąży :)

reklama
Witam wszystkie zafasolkowane kobitki, mam nadzieje że w grudniu sie uda i będzie synuś...albo córcia
10 lat temu efektem młodzieńczego szalonego sexu urodziła sie córcia - kochana i chciana, ale może troszke za wcześnie. Teraz w pełni świadomie będzie braciszek.
Powiedzcie jak sie przygotowac i jakie badania wykonanć przed poczęciem??

Agnieszka18 pisze:
Witam wszystkie zafasolkowane kobitki, mam nadzieje że w grudniu sie uda i będzie synuś...albo córcia
10 lat temu efektem młodzieńczego szalonego sexu urodziła sie córcia - kochana i chciana, ale może troszke za wcześnie. Teraz w pełni świadomie będzie braciszek.
Powiedzcie jak sie przygotowac i jakie badania wykonanć przed poczęciem??

Napewno morfologia, OB, TSH, Toksoplazmoza, p/ciała p/rózyczkowe.

No i conajmniej na 3 miesiące przed Folik w dawce 2x1tabl. , a w jakim jesteś wieku? Wiek ma znaczenei dla badań dodatkowych.

Witam wszystkie kobitki, które sie starają!!
Ja narazie jestem na etapie przygotwań.
Mam nadzieję że w grudzniu sie uda i będę mogła swój teścik tu umieścić, ale trochę mnie przeraża, że to pół roku może trwać...
Pomóżcie !!
Co z kotem w domku ?? Mam go usunąc czy wystarczy że nie będę po nim sprzątać, ani go brać na ręce??

Witaj.
Ja mam dwa koty - i brak przeciwciał na tokso. Tak więc muszę zachować ostrożność - ale do głowy by mi nie przyszło pozbywać się kotków! Przecież to moje zwierzątka, wzięłam za nie odpowiedzialność. Nie sprzątanie w kuwetach i dbanie o higienę muszą wystarczyć.
Poza tym, jeśli się martwisz, podobno można przebadać kota na okoliczność bycia nosicielem toksoplazmozy - popytaj weta.
Powodzenia :)

Agnieszka18 pisze:
Co z kotem w domku ?? Mam go usunąc czy wystarczy że nie będę po nim sprzątać, ani go brać na ręce??

Witaj Agnieszka18 :)

Wiesz - to strasznie brutalnie zabrzmiało - usunąć :( Przecież to żywe, czujące stworzenie ::) Mam dwa psy i w życiu nie pomyślałam, żeby je "usunąć", bo mogą mnie czymś zarazić - nawet gdy będę się starać o dzidziusia ::)
Myślę, że zachowanie higieny wystarczy. Możesz, jak powiedziała Esia, nie sprzątać i ewentualnie przebadać siebie i kotka.

Wielkie dzięki poczytałam i już jestem o wiele mądrzejsza, ale człowiek sie całe życie uczy ....
Zrobiłam te badania co poradziłyście i jest wszytsko w porządku i otrzymałam błogosławieństwo gina!!!
Acha a może poczekać na uchwalenie 6 miesięcznego macieżyńskiego co ma nastąpić wktórce??
Co radzicie??

reklama
Dobrze, dobrze może źle sie wyraziłam, ale chodziło mi o okresową przeprowadzkę dla naszego pięknago syjama, na przykład do rodziców. Ale nic ponad to !!
Uspokoiłyście mnie że może u nas dalej mieszkać.

Do góry