reklama

Przyrost Beta hcg

reklama
I to jest słuszne podejście. Bo jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma.
I zapewne jak masz jakieś komplikacje, to dopiero zaczyna się działać.

@19kamila96 A czy wraz z betą badałaś progesteron, by sprawdzić zasadność brania duphastonu?
Tak :) w maju przeszłam ciążę biochemiczną. Badałam betę, progesteron. I progesteron miałam zaniski żeby utrzymało to ciążę. Przez kolejne dwa cykle przyjmowałam duhapston, ale również brałam ze względu na plamienia jakie miałam. Teraz miałam trzeci cykl z Duhapstonem . I czuje że tym razem wszystko będzie dobrze :)

Jakie leki?
Bo wg mojego rozeznania luteina/duphaston za dużego wpływu na ciążę nie mają.
A wiesz czym jest niedomoga lutealna? Wiesz, ze nieprzyjmowanie duphastonu w takiej sytuacji kończy się poronieniem?

Na tym kończę, nie chce kontynuować tej rozmowy, bo przeraża mnie, ze kiedyś jakaś niedoświadczona dziewczyna trafi na ten wątek i będzie musiała się zastanawiać czy badania i leki są dobre.
Straszne jest to, ze swoimi teoriami możesz zrobić komus krzywdę.
Jeśli ktoś mnie posłucha i zrobi bete „bez sensu” to straci co najwyżej 60 zł. Jeśli posłucha Ciebie to może stracić zdrowie…

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Agnes4312 Ale nie mówimy o ciążach, gdzie kobieta ma diagnozę pewnych chorób, przy których należy brać określone leki np. heparynę.

I pewnie doskonale wiecie, że progesteronu nie powinno się brać do czasu uwidocznienia ciąży na USG? Więc beta nic nie zmienia w tej kwestii.

Faktycznie, nie wszystkie kobiety mają wcześniej diagnozę. Dla tych całkowicie zdrowych informacja poniżej dlaczego WARTO robić Beta hcg (screen z Kliniki Bocian- centrum leczenia niepłodności)
62277D69-1961-4F1D-A07F-7918BB93DA5D.jpeg

@Agnes4312 Ale nie mówimy o ciążach, gdzie kobieta ma diagnozę pewnych chorób, przy których należy brać określone leki np. heparynę.

I pewnie doskonale wiecie, że progesteronu nie powinno się brać do czasu uwidocznienia ciąży na USG? Więc beta nic nie zmienia w tej kwestii.
Ale beta pozwala tez ustalić kiedy na takie usg najwcześniej sie wybrać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry