19kamila96
Fanka BB :)
Ale po co od razu zakładać że cp?? W moim przypadku bez progesteronu ciężko byłoby mi ciążę jaka kolwiek utrzymaćżeby nie podtrzymywać cp
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale po co od razu zakładać że cp?? W moim przypadku bez progesteronu ciężko byłoby mi ciążę jaka kolwiek utrzymaćżeby nie podtrzymywać cp
Cóż u mnie niski progesteron wcale nie był markerem cp, byłam na usg w okolicach przewidywanej miesiączki a nie tydzień później - i gdyby niektóre z dziewczyn stad miałyby tak długo czekac byłyby teraz bez jajowodow. Dalej beta niczego tu nie zmienia?@Moonstone Ale to jest logiczne - jeśli w terminie @ test wyszedł pozytywny, to po ok tygodniu ciąża powinna być widoczna na USG. Beta wciąż tu nic nie zmienia
@Agnes4312 Niski progesteron jest często oznaką CP, więc tym bardziej ryzykowne jest branie progesteronu
@19kamila96 Oczywiście, że najlepiej zaufać lekarzowi. Ja jednak wolę zakładać najgorsze scenariusze, a potem się mile zaskoczyć![]()
Ja na szczęście nie musiałam tego sprawdzać - a proga suplementowalam już wtedy od 2 tygodni na własne ryzyko - chociaż oczywiscie receptę wystawił mi ginekolog. Dlatego warto było sprawdzić czy jednak sobie tym nie szkodzęUważasz, że w 5tc pękłby Ci jajowód?
Tak.Uważasz, że w 5tc pękłby Ci jajowód?
To Cie rozczaruje, bo planowane usg miałam dzien po przyjęciu metotreksatu czyli NIE MASZ RACJI. Ale upieraj się dalej....@Bibi89 Ja uważam, że nic by się nie stało gdybyś poczekała na USG.
Ja uważam, że w większości przypadków beta jest zbędna - oczywiście możesz mieć swoje zdanie.