19kamila96
Fanka BB :)
Ale po co od razu zakładać że cp?? W moim przypadku bez progesteronu ciężko byłoby mi ciążę jaka kolwiek utrzymaćżeby nie podtrzymywać cp
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale po co od razu zakładać że cp?? W moim przypadku bez progesteronu ciężko byłoby mi ciążę jaka kolwiek utrzymaćżeby nie podtrzymywać cp
Cóż u mnie niski progesteron wcale nie był markerem cp, byłam na usg w okolicach przewidywanej miesiączki a nie tydzień później - i gdyby niektóre z dziewczyn stad miałyby tak długo czekac byłyby teraz bez jajowodow. Dalej beta niczego tu nie zmienia?@Moonstone Ale to jest logiczne - jeśli w terminie @ test wyszedł pozytywny, to po ok tygodniu ciąża powinna być widoczna na USG. Beta wciąż tu nic nie zmienia
@Agnes4312 Niski progesteron jest często oznaką CP, więc tym bardziej ryzykowne jest branie progesteronu
@19kamila96 Oczywiście, że najlepiej zaufać lekarzowi. Ja jednak wolę zakładać najgorsze scenariusze, a potem się mile zaskoczyć![]()
Ja na szczęście nie musiałam tego sprawdzać - a proga suplementowalam już wtedy od 2 tygodni na własne ryzyko - chociaż oczywiscie receptę wystawił mi ginekolog. Dlatego warto było sprawdzić czy jednak sobie tym nie szkodzęUważasz, że w 5tc pękłby Ci jajowód?
Tak.Uważasz, że w 5tc pękłby Ci jajowód?
To Cie rozczaruje, bo planowane usg miałam dzien po przyjęciu metotreksatu czyli NIE MASZ RACJI. Ale upieraj się dalej....@Bibi89 Ja uważam, że nic by się nie stało gdybyś poczekała na USG.
Ja uważam, że w większości przypadków beta jest zbędna - oczywiście możesz mieć swoje zdanie.