reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost bety-za niski ??? :(

mmufinka

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
13 Grudzień 2013
Postów
115
Rozwiązania
0
Drogie mamy ! Proszę o szybką poradę bo za chwilę zwariuję.
A więc w Czwartek robiłam pierwsze badanie Beta-HCG wynik to 27,5 (normy dla 0,2-1 tydzień)
Dziś (to jest 4 doby) powtórzyłam wynik i wyszło 68,1 (normy dla 1-2 tydzień)
I teraz moje pytanie-czy przyrost jest odpowiedni czy za niski ???
Wiem ze co 48 godzin powinno być 66% (minimum) czyli ponad 130% w ciagu tych czterech dni ? Jakbym nie liczyła to wychodzi na to że po dwóch dnaich (tj sobota) powinno byc 45,6 wiec 45,6+66%=75,7...
Czy ja to dobrze licze?
Czy jest jakaś szansa że ta ciążą się rozwinie czy nie mamy na co liczyć?.
Dodam, że nie mam pojęcia który to dzień cyklu bo nie miałam miesiączki od ponad 2 miesięcy przez zaburzenia hormonalne, biorę luteinę na potrzymanie, lekarz w środę...
Prosze o radę ...
 
reklama

rozmaryn

1+1+1+1 :)
Dołączył(a)
7 Kwiecień 2015
Postów
1 643
Rozwiązania
2
Mi się wydaje że ten przyrost nie jest najgorszy, wizytę masz już w środę wtedy lekarz oceni co i jak, jednak moim zdaniem nie powinnaś się niepotrzebnie wytresować. Stres nie jest potrzebny ani Tobie ani dziecku!
 

witch84

Fanka BB :)
Dołączył(a)
10 Styczeń 2015
Postów
4 851
Rozwiązania
65
No to jeszcze powiedz o jakich godzinach badanie robiłaś?
 

mmufinka

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
13 Grudzień 2013
Postów
115
Rozwiązania
0
O 8 i w czwartek i dzis autoryzacja w czwartek 13.40 a to dziś o 14.20 wiec nie było praktycznie żadnej różnicy ; (
 

kate_p7

Moderatorka
Członek załogi
Dołączył(a)
16 Sierpień 2014
Postów
4 751
Rozwiązania
3
Moim zdaniem przyrost jest za niski, powinno być co najmniej 120. Wygląda to na wczesną ciąże, czyli przyrost powinien być 2-3x w ciągu 48h. Tak przyrasta betahcg najlepiej rokujących ciąż. Ciąża może rozwijać się prawidłowo a przyrost bety może nie być książkowy. Tak niskie wartości mogą świadczyć o zbliżającym się poronieniu, albo po prostu potrzeba czasu, żeby zarodek/organizm poradził sobie z trudnościami. Złe przyrosty mogą wynikać z wielu rzezy. Rokowania są gorsze, ale nie przekreśla to szczęśliwego zakończenia:-)
 

olcia1718

Fanka BB :)
Dołączył(a)
15 Wrzesień 2012
Postów
4 307
Rozwiązania
41
Idz bo ginekologa i się wszystkiego dowiesz
Albo powtórz jutro rano.
Nie wiem czy nie jest za niska.
Nie ma prawa spaść no i musi rosnąć cały czas duzo
Ja mialam pierwsza 358 4 dni później 1008 tak jak lekarz kazal i 4 albo 5 dni po becie 1008 mialam prawie 12 tysięcy:)
Później to juz rośnie
Chyba do 13 tyg potem spada ale się utrzymuje
 

kamkaz

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Wrzesień 2014
Postów
3 683
Miasto
Ostrów Wlkp
Rozwiązania
0
Drogie mamy ! Proszę o szybką poradę bo za chwilę zwariuję.
A więc w Czwartek robiłam pierwsze badanie Beta-HCG wynik to 27,5 (normy dla 0,2-1 tydzień)
Dziś (to jest 4 doby) powtórzyłam wynik i wyszło 68,1 (normy dla 1-2 tydzień)
I teraz moje pytanie-czy przyrost jest odpowiedni czy za niski ???
Wiem ze co 48 godzin powinno być 66% (minimum) czyli ponad 130% w ciagu tych czterech dni ? Jakbym nie liczyła to wychodzi na to że po dwóch dnaich (tj sobota) powinno byc 45,6 wiec 45,6+66%=75,7...
Czy ja to dobrze licze?
Czy jest jakaś szansa że ta ciążą się rozwinie czy nie mamy na co liczyć?.
Dodam, że nie mam pojęcia który to dzień cyklu bo nie miałam miesiączki od ponad 2 miesięcy przez zaburzenia hormonalne, biorę luteinę na potrzymanie, lekarz w środę...
Prosze o radę ...
Nie stresuj się bo przyrost nie jest tragiczny. Grunt, że beta przyrasta. Oczywiście wizyta u lekarza konieczna choć przy tak wczesnej ciąży lekarz nie powie Ci nic tylko czekać. Tylko tyle można zrobić. Najlepiej powtórz jeszcze betę przed jutrzejszą wizytą

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
 

mmufinka

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
13 Grudzień 2013
Postów
115
Rozwiązania
0
Melduje się, dziś beta 150,0 przyrost o 120% w przeciągu 2 godzin
 

mmufinka

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
13 Grudzień 2013
Postów
115
Rozwiązania
0
Przepraszam w ciągu dwóch dob z tej euforii juz nie wiem co pisze ☺☺☺☺:-p
 
reklama
Autor Podobne tematy Forum Odpowiedzi Data
Madamerokssa Niski przyrost Bety? 6tydzien ciąży Potrzebuję porady 1
A Niski przyrost bety w 6 tygodniu. Ciąża, poród, połóg 58
dariias Słaby przyrost bety Potrzebuję porady 4
M Mały przyrost bety Potrzebuję porady 1
I Beta HCG - czy przyrost bety HCG nie jest zbyt powolny? Porady położnej 2
Nataliaa97 Przyrost beta HCG i stężenie progesteronu Ciąża, poród, połóg 10
EwelinaW Czy to początek najgorszego, niski przyrost beta Potrzebuję porady 6
D Przyrost wagi w ciąży Ciąża, poród, połóg 17
D Plamienie, niski przyrost bhcg... czy to koniec? Potrzebuję porady 101
nattallia96 niski przyrost beta hcg Potrzebuję porady 6
R Zbyt duży przyrost wagi Noworodek 13
M Ciąża mnoga a przyrost bhcg Ciąża, poród, połóg 6
W Czy to prawidłowy przyrost HCG Ciąża, poród, połóg 19
Pati001 Przyrost ponizej normy? Prosze o pomoc Ciąża, poród, połóg 11
M Niski przyrost beta HCG Ciąża, poród, połóg 21
A Przyrost beta hcg Ciąża, poród, połóg 21
Folami83 Przyrost beta hcg ,tarczyca Ciąża, poród, połóg 28
Ani86 Niski przyrost BHCG Potrzebuję porady 14
K Niski przyrost beta HCG Potrzebuję porady 18
D Plamienia i niski przyrost bthcg Ciąża, poród, połóg 19
Ewagr Przyrost beta hcg Potrzebuję porady 6
S Za mały przyrost beta HCG Ciąża, poród, połóg 16
I Niski przyrost beta-hcg Potrzebuję porady 9
C Przyrost wagi II trymestr Potrzebuję porady 13
P Czy przyrost bhcg nie jest za wolny? Ciąża, poród, połóg 14
A Niski przyrost hcg na poziomie >50000 Ciąża, poród, połóg 15
M Przyrost wagi niemowlaka Potrzebuję porady 12
AnnaRL Zły przyrost HCG i cuda przy rozwoju zarodka Potrzebuję porady 12
L Duży przyrost Beta Hcg Ciąża po poronieniu 8
Mungo Nieprawidłowy przyrost beta hcg? Ciąża, poród, połóg 12
K Prawidłowy przyrost beta Hcg?? Potrzebuję porady 3
Hellheaven1910 Niski przyrost Hcg 6 tydzień Ciąża, poród, połóg 15
Hellheaven1910 Mały przyrost Hcg 6 tydzień Ciąża, poród, połóg 0
P Przyrost Staramy się 16
Wiktoria_W Za mały przyrost zarodka? Potrzebuję porady 12
Malamonka1894 Niski przyrost Beta HCG w 8 tygodniu ciąży Potrzebuję porady 17
Wiktoria_W Czy Beta hcg zbyt wolno przyrasta? Potrzebuję porady 13
89karola80 Duży przyrost beta hcg? Potrzebuję porady 11
C beta HCG , przyrost Potrzebuję porady 5
M słaby przyrost wagi i dokarmianie BB psychodietetyczka radzi mamom 1
M słaby przyrost wagi i dokarmianie Potrzebuję porady 22
M Spadek prodesteronu niski przyrost beta hcg Potrzebuję porady 12
R Przyrost beta hcg Potrzebuję porady 93
Mała.czarna Czy ten przyrost jest ok ? Potrzebuję porady 5
C Przyrost piersi po stosunku Potrzebuję porady 4
K Przyrost bhcg pod koniec 6 tygodnia Potrzebuję porady 5
I Wzrost beta hcg. Potrzebuję porady 27
P Beta hcg niski przyrost Potrzebuję porady 28
M Przyrost wagi a cukrzyca ciążowa Potrzebuję porady 7
Jumka Ogromny przyrost wagi w ciąży.. Ciąża, poród, połóg 39

Podobne tematy

Do góry