Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dziewczynki niestety z tym tyciem pod koniec ciazy bywa roznie. Jedne nie przytyja nic, a nawet zgubia co nieco, a inne w tym ostatnim miesiacu moga przytyc najwiecej. Niestety czesto pod koniec gromadzi sie woda w organizmie, puchniemy i przez to waga moze gwaltownie poleciec do gory:-(
Co by nie bylo damy rade, tzn ja akurat waga sie nie martwie, mam nadzieje, ze cos mi zostanie z tych dodatkowych kg po ciazy, ale kazdej z Was ktora chce zrzucic ta nadwyzke zycze powodzenia i na pewno Wam sie uda jesli tylko bedziecie chcialy
Jesli chodzi o brzuszki to tak jak napisala Egrunia nie do konca warto sugerowac sie cm w pasie, wszystko zalezy od budowy. Ja np mam 85cm na wys pepka, wydawaloby sie malo, ale brzus wcale taki maly nie jest, raczej taki sredniaczek
Ja też mam nadzieję,że nadmiar kilogramów zleci tak szybko,że nie będzie trzeba się za wiele wysilać
Napewno zapiszę się na basenik,może aqua areobik i do tego także rowerek stacjonarny...zakładając ,że w ogóle będziemy miały czas na to by o siebie tak szybko zacząć dbać
2 tyg i +2kg, no ale cóż. Brzuszek rośnie i fajnie. Ja tam myślę, że te zrzucenie wagi będę praktykowała spacerami z Maluszką. Ruch zawsze dobrze mi robił. A na uda, które teraz wyglądają nijak polecam mycie rękawicą, poprawia ich wygląd i skóra jest tak fajnie napięta
Amerie to przytyłyśmy tyle samo, ja też mam +8kg A reszta (szczególnie Anarien), nie martwcie się, teraz waga może lecieć w górę i szybko was dogonimy.
Anarien, nic się nie martw, będziemy się umawiać na warszawskie spacerowanie z wózkami i waga będzie lecieć w dół....
ja mam ciągle i niezmiennie (od 3,5 tyg) + 12....
na pocieszenie - moja siostra cioteczna w maju urodziła córcie....w ciąży przytyła 26 kg...no i wczoraj jak z nią rozmawiałam, to powiedziała, że już zgubiła te kilogramy.....także szybko jej poszło!
i my damy radę! Zobaczysz!
Ja przytyłam 2 kg- ale u nas w rodzinie to normalne i kilogramy dopiero przede mną, moja mama w trzech ciążach tyła dopiero w 7 miesiącu i to po ok 20 kg i więcej, mi zaraz się zacznie siódmy wtedy może się okazać że nie mieszacze się w ciuchy mojego R
edytka84 zgadzam się z Tobą, że ważniejsze ile zostanie po porodzie ja miałam na ostatniej wizycie +14kg... liczę, że w szpitalu zostawię 10kg hehe optymistka ze mnie jakoś trzeba się pocieszać
hej.
ja teraz jestem jakieś 8-9 kg do przodu. brzuszek w pępku 94 cm.
w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg. zaraz po porodzie zrzuciłam 10-11 kg. potem jeszcze karmienie i kolejne 2-3 kg mniej.
ale jak przestałam karmić i zaczęłam jeść już wszystko, organizm mój zaczął magazynować to czego nie dostawał wcześniej. i takim to oto sposobem przybrałam 2-3 kg z powrotem .
także po pierwszej ciąży zostało mi 5 kg.
zastanawiam się co będzie teraz. wszyscy mi mówią, że po 30 tak łatwo się już nie gubi zbędnych kg. zobaczymy. jestem dobrej myśli. :-)))