• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przyrost wagi

reklama
Dziewczynki niestety z tym tyciem pod koniec ciazy bywa roznie. Jedne nie przytyja nic, a nawet zgubia co nieco, a inne w tym ostatnim miesiacu moga przytyc najwiecej. Niestety czesto pod koniec gromadzi sie woda w organizmie, puchniemy i przez to waga moze gwaltownie poleciec do gory:-(
Co by nie bylo damy rade, tzn ja akurat waga sie nie martwie, mam nadzieje, ze cos mi zostanie z tych dodatkowych kg po ciazy, ale kazdej z Was ktora chce zrzucic ta nadwyzke zycze powodzenia i na pewno Wam sie uda jesli tylko bedziecie chcialy:tak:

Jesli chodzi o brzuszki to tak jak napisala Egrunia nie do konca warto sugerowac sie cm w pasie, wszystko zalezy od budowy. Ja np mam 85cm na wys pepka, wydawaloby sie malo, ale brzus wcale taki maly nie jest, raczej taki sredniaczek:tak:

Ja też mam nadzieję,że nadmiar kilogramów zleci tak szybko,że nie będzie trzeba się za wiele wysilać :D
Napewno zapiszę się na basenik,może aqua areobik i do tego także rowerek stacjonarny...zakładając ,że w ogóle będziemy miały czas na to by o siebie tak szybko zacząć dbać ;)

2 tyg i +2kg, no ale cóż. Brzuszek rośnie i fajnie. Ja tam myślę, że te zrzucenie wagi będę praktykowała spacerami z Maluszką. Ruch zawsze dobrze mi robił. A na uda, które teraz wyglądają nijak polecam mycie rękawicą, poprawia ich wygląd i skóra jest tak fajnie napięta :)

Amerie to przytyłyśmy tyle samo, ja też mam +8kg :) A reszta (szczególnie Anarien), nie martwcie się, teraz waga może lecieć w górę i szybko was dogonimy.

To ja jakaś rekordzistka jestem....
Co miesiąc po 2-3 kg i teraz mam już
+16!!!

Anarien, nic się nie martw, będziemy się umawiać na warszawskie spacerowanie z wózkami i waga będzie lecieć w dół....
ja mam ciągle i niezmiennie (od 3,5 tyg) + 12....

na pocieszenie - moja siostra cioteczna w maju urodziła córcie....w ciąży przytyła 26 kg...no i wczoraj jak z nią rozmawiałam, to powiedziała, że już zgubiła te kilogramy.....także szybko jej poszło!
i my damy radę! Zobaczysz!

Ja przytyłam 2 kg- ale u nas w rodzinie to normalne i kilogramy dopiero przede mną, moja mama w trzech ciążach tyła dopiero w 7 miesiącu i to po ok 20 kg i więcej, mi zaraz się zacznie siódmy wtedy może się okazać że nie mieszacze się w ciuchy mojego R :)

edytka84 zgadzam się z Tobą, że ważniejsze ile zostanie po porodzie:) ja miałam na ostatniej wizycie +14kg... liczę, że w szpitalu zostawię 10kg :D:D hehe optymistka ze mnie:P:P:P jakoś trzeba się pocieszać:D

reklama
hej.
ja teraz jestem jakieś 8-9 kg do przodu. brzuszek w pępku 94 cm.
w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg. zaraz po porodzie zrzuciłam 10-11 kg. potem jeszcze karmienie i kolejne 2-3 kg mniej.

ale jak przestałam karmić i zaczęłam jeść już wszystko, organizm mój zaczął magazynować to czego nie dostawał wcześniej. i takim to oto sposobem przybrałam 2-3 kg z powrotem .
także po pierwszej ciąży zostało mi 5 kg.

zastanawiam się co będzie teraz. wszyscy mi mówią, że po 30 tak łatwo się już nie gubi zbędnych kg. zobaczymy. jestem dobrej myśli. :-)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry