• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Lori ziemniak ,marchewka,buraki czerwone i ogorki mozna ja dosc wczesnie jadlam pomidora ale ja bylam na diecie eliminacyjnej

rozia kurcze ńie martw sie tym przewracaniem na brzuszek w koncu zacznie iem ze sie martwisz a probowalas rozmawiac z jej lekarzem ?

reklama
Hej babeczki!!
Ja karmie piersia , ale dzis pierwszy raz dkarmialam butla bo mleko nie nadąża sie produkowac:no: Obawiam sie ze zaczyna zanikac!! Wszysko jest ok Bartuś ładnie spi , ale w nocy budzi sie i nie chce spac przez dwie godziny nie wiem jak mam sobie z tym poradzic??
Zależy mi rowniez żeby utrzymac mleko w piersiach, bo to kupne to wychodzi strasznie drogo, no ale jak trzba bedzie kupowac to bedziemy kupowac. n rzie bede dawac tylko w nocy , bo mam wrazenie , że dlatego nie spi bo jest glodny.Nie wiem jeszcze tak dobrze nie umiem rozpoznac o co mu tak na prawde chodzi!?
Ale nawet sobie nie wyobrażacie jak barzdo jest szczesliwa , że mamy juz malenstwo ze soba:happy::happy::happy: To bardzo wilekie szczescie tulic takie malenstwo w ramionach!!
Najbardziej przeraza mnie obcinanie paznokietków:szok:

Ewirut moja dobra rada dla ciebie to NIE DOKARMiAJ go mm bo zaniknie ci mleko tylko i wylacznie cycek ,zdrowe niemowle karmione piersia budzi sie nawet co 2 h do jedzenia

budzi sie w nocy bo taki ma swoj rytm ktory sie pozniej unormuje mu

pytaj jak masz jakies watpliwosci to chetnie ci pomozemy :)

Lori jadłam wszystko :-) Tylko takie problematyczne rzeczy, to w mniejszych ilościach (przynajmniej na początku) ;-)

Liluuu po niedzieli będę się umawiać na szczepienie, to wtedy zapytam lekarkę o to przewracanie :-)

ewirut dostawiaj częściej Bartusia po prostu i Ci się zacznie wszystko produkować :-) Przez pierwsze dni, to może być tak,że będzie wisial cały czas przy piersi, ale za to ładnie Ci pobudzi laktację i później będzie ok :-) A co do paznokci, to ja przed pierwszym razem tez miałam mega stresa, ale jak zaczęłam obcinać, to okazało się,że to nie takie straszne :-)

u mnie od obcinania był mąż i robi to do dzisiaj :-)

ewirut - tak jak pisze Liluu nie dokarmiaj mm bo to pierwszy krok to zmniejszenia laktacji, przystawiaj tyle ile Bartuś potrzebuje a laktacja się unormuje. Jak sie w nocy budzi i chce brykać to go ucz ponownego usypiania żeby załapał że noc jest od spania.

Hello ;-)
Ja się tylko melduję, bo jakoś nie wiem co pisać, nie mogę się wkręcić po tych wakacjach
:huh:

Rozia fajnie, że wesele udane
:tak:

Truskafffka miłego
:-)

Lori dziękuję pięknie
;-)

Miłego wieczorku Kochane :*

czesc i czołem

Melduje, że dojechaliśmy cało i zdrowo na miejsce. Jestem okrutnie zmęczona, ale to normalne. Poszłam spać o 1-wszej, o 4-tej pobudka, bo 4.40 wyjeżdżaliśmy, żeby być ok. 8-mej na lotnisku. Dzieciaki wiekszość drogi przespały, więc super, z drugiej strony obawiałam sie, że dalsza część podróży może być ciężka, ale dzieciaki mile nas zaskoczyły. Z Dublina wyjechaliśmy o 11-nastej (po śniadanku u kolegi) i o 14.30 byliśmy u brata - dzieciaki znowu przespały większość drogi, a wtedy, kiedy nie spały były bardzo grzeczne, więc SUPER!!!
Mój brat ma synka 2,5 roku - taka trójeczka plus szalony roczny pies...... wiecie czego można dostać. Kubuś na początku bał się psa i płakał za każdym razem, gdy sunia sie do niego zbliżała, teraz już traktuje ja jak żywą zabawkę i jest OK.
Dziś chcą szybko uciekać przed psem sam się nadstawiał, żeby go prowadzać za rączki, co nas bardzo cieszy - mój kręgosłup trochę mniej. Zapomniałam niestety aparatu, więc jak zgram fotki od brata, to coś wkleję.

reklama
Dzien dobry - mnie ostatnio jak na lekarstwo to choc dzis bede pierwsza :-)
EWIRUT - sliczny synio :-D niech zdrowo sie chowa i jak mowi LILUU nie dokarmiaj tylko przystawiaj
LORI - moje dzieci mialy skaze bialkowa wiec ja osobiscie radze ostroznie z nabialem a reszta bez drastycznych ograniczen, jasne na poczatku gotowane warzywka ale jedynie bez wzdymajacych rzeczy, ja od poczatku pomidora i ogorka kiszonego zajadalam , makarony jak najbardziej, kompoty jsblko, czarna i czerwona porzeczka.
A moi domownicy jeszcze pochrapuja a ja zaraz koncze przygotowania di imprezki ROCZKOWEJ :-DCo prawda urodzinki jutro ale goscie pracuja wiec swietujemy juz dzis :-D i jak odnajde kabel do aparatu to wstawiec co nieco plus ( o zgrozo DZIAMA .... - fotki z chrzin ) milej niedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry