reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Biapl u mnie to jest różnie :-p Właściwie zanim zaczęłam w ogóle obserwację cyklu to nawet nie wiedziałam, kiedy mam owulkę, bo nic nie czułam... a teraz jak już obserwuję to sama się doszukuję czy jajnik kłuje, no i coś tam niby czuję, raz mocniej coś ukłuje, raz mniej... można powiedzieć, że owulkę przechodzę bezobjawowo :tak: W tym cyklu np. praktycznie nawet BJ nie miałam, jakieś tam "reszteczki" tylko :-p Ja już tylko tempką się sugeruję, bo to nie ma co :no: Oszaleć można :-D
Także myślę, że u Ciebie jest OK :-)

edit.:

A może któraś ma ochotę na zdrowe śniadanko? :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bashi,Paula-dziekuje,no to podtrzymalyscie mnie na duchu:)...a swoja droga,to tez sie zastamnawiam,czy nie zaczac mierzyc tempki,bo tabletek nie biore ,bo po prostu nie lubie i nie chce...myslalam o spiralce,ale sie rozmyslilam,jak sie dowiedzialam o ciazy mojej przyjaciolki,ktora takowa miala zalozona;)...zostaja tylko gumki,albo kalendarzyk;)...a ostatnio powrocila mi znow ochota na igraszki:)...jak przed ciaza z Malym,dlatego usze znalezc sposob na skuteczne zabezpieczanie,ae i rowniez pena swobode;)

Biapl ja Ci polecam mierzenie tempki, bo się będziesz mogła zorientować jak Twój cykl teraz wygląda. Co do środków anty to jest tylko jeden w 100% niezawodny - wstrzemięźliwość ;-) Także nie sugeruj się koleżanką:-) Ja po drugim dziecku planuje założyć. A prowadzisz gdzieś obserwację cyklu?

Biapl tempke musisz mierzyć codziennie, najlepiej o tej samej porze i co najważniejsze rano, zaraz po przebudzeniu :tak:
Jak będziesz chciała to załóż sobie konto na enpr albo ovufriend, to pomożemy ;-) tzn. ovufriend jak sobie wykupisz wersję premium to sam pomaga w interpretacji, no ale wiadomo to tylko program, chociaż ja jestem z niego zadowolona :blink: Natomiast na enpr konta ma większość z nas, więc będziesz mogła też zobaczyć co i jak u innych :-)
Ja się caaaaaały czas uczę :-p
Służymy pomocą :-)

apl tak Jak Paula pisze, musisz mierzyć tempkę o stałej porze po przynajmniej 3 h odpoczynku, czyli najlepiej rano po przebudzeniu. Tylko musisz o jednej godzinie, więc najlepiej nastawić budzik. Na enpr możemy Ci pomóc, chociaż ja w tym temacie też ekspertem nie jestem ;-) Ale jest nas trochę, to razem damy radę :-)

reklama
Do góry