• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
oooo matko ale żeście naskrobały :-)

Karolcia nic się nie martw dasz radę mówię co wiele rzeczy będziesz robić instynktownie ja jak urodziłam pierwsze dziecko nie miałam pomocy z ni kąt a dałam sobie doskonale rady wszystko robiłam pierwszy raz i to sama bez pomocy mamy czy babki wiesz jaka duma mnie rozpierała :P hehe tak że głowa do góry

Ilonko ja nadal zazdroszczę ci tego porodu ja zaczynam sikać po majtach ale chyba zdecyduje się na znieczulenie tylko nie wiem tak naprawdę jakie jest zagrożenie dla dzieciątka muszę to obczaić no chyba że któras z was coś o tym wie to z miłą chęcią wysłucham

Rozia na 90% możesz ale gdzies mi to 10% pewności umknęło ale raczej tak bo jest espumisan dla niemowląt nawet

EDIT
Espumisan w ciąży i karmienia piersią
Nie ma przeciwwskazań do stosowania leku w czasie ciąży oraz w okresie karmienia

witam wieczorową porą.

gosiulek tak strasznie mi przykro. myślami jestem z Tobą. wiem że słowa niewiele pomogą ale trzymaj się kochana. to jest niesprawiedliwe.

karola ja właśnie kąpania boję się najbardziej. bo to jest jedyna rzecz której nie przerobiłam z bliźniakami. dopiero później jak już były większe odważyłam się je kąpać. ale mówię sobie że dam radę. położna jak była u mnie mówiła że to akurat jest najprostsze. i że będzie zaraz po porodzie i damy radę. tak więc liczę na jej pomoc. no i mam mamę obok więc pewnie też pomoże jakby co ale wolałabym być samowystarczalna.

ilonka jak ja ci zazdroszczę tego ekspresowego porodu. jak się czyta twój opis to sobie myślę że to taka bułka z masłem. godzinka i po sprawie. jestem ciekawa jak u mnie będzie.

rozia
wydaje mi się że espumisan jest bezpieczny więc jak masz potrzebę bierz.

lori, losiczka, piateczka ja cały czas podglądam wasze cykle i kibicuję wam mocno. no pora na nowe II kreseczki bo wszystkie się rozpakują i na kogo będziemy czekać. więc duście węgorze bo potrzeba nam tutaj nowych ciężarówek

Karolcia tak jak pisze Ania teraz sobie tego nie wyobrazasz ale jak Jagoda przyjdzie na swiat bedziesz wiedziała co robic, jak trzymać , jak kąpać itd..........a moze mąż bedzie sie zajmowac np kąpaniem córy?????mój m sobie tez nie wyobrazał aby mogł kąpac Jasia a jak przyszło co do czego to mi nie pozwolił bo ON sam chciał to robić- dumny tatus, i jak pięknie mu to wychodziło i teraz tak samo kąpał Pawełka,:tak:
no i Ja przeciez zostałam sama po 2 tyg i tez dałam radę a pomocy nie miałam za wiele bo rodzice pracowali, takze spokojnie .......:-D ale to chyba normalne przy pierwszym dziecku,,,,,,,,, przy kolejnych juz bedziesz obeznana w tych sprawach :-p

Aniu nie mam pojęcia jak to jest z tym znieczuleniem........

oooooooo takie cos wyczytałam ;

I jeszcze jedna ważna zaleta znieczulenia zewnątrzoponowego. Nie wpłynie ono ujemnie na dziecko, bo anestezjolodzy stosują teraz nowoczesne preparaty, podając je dodatkowo w minimalnych dawkach.

Znieczulenie zewnątrzoponowe podawane w czasie porodu ma także wady
Nie ma róży bez kolców – znieczulenie zewnątrzoponowe niesie ryzyko powikłań. Co prawda jest ono niewielkie – zdarza się raz na 10–20 tys. przypadków, mimo to powinno być stosowane tylko, gdy jest rzeczywiście potrzebne. Bywa np., że obniża się ciśnienie krwi i pojawiają się efekty uboczne w postaci bóli, zawrotów głowy itd.

agnes i Ty dasz rade kochanie z tym kąpaniem, to łatwizna :-p:-D nooooo kazdy mi mówi ze jestem stworzona do rodzenia .......... a mąż sie pyta kiedy płodzimy córeczkę..........chyba ocipiał chłop..............:-D ale co najgorsze ON mówi całkiem powaznie :baffled::baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok::crazy:

oj mamuśki mamuśki.............
:-p:rofl2:

ilonka nie on musi z brzuchem przez 40 tyg chodzić więc jemu to nie przeszkadza. a płodzenia to najprzyjemniejsza część. tak więc nie dziwię się że taki chętny

ja tam jestem dobrej mysli. nie dopuszczam w ogóle do siebie że mogłabym z czyms nie dać rady. mam nadzieję że kondycje po porodzie też będę miała taką jak ty i nie będę musiała prosić o pomoc tylko sama wszystko zrobię. mówię sobię że skoro ciąża "odpukać" do tej pory przebiega ok to po porodzie będzie tak samo. i obym nie była rozczarowana.

uciekam chyba juz spać. jutro ważny dzień. wizyta i podglądanie pływaka. a potem idę na kolację do rodziców z okazji imienin taty.

dobranoc do juta

agnes i takie własnie podejscie lubię - BRAWO KOCHANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::tak::tak::tak::tak:

oooooooooooo to proszę o eska po wizycie :-p bo zanim wrócicie z imprezki to minie ........a nas ciekawosc bedzie zżerać czy może Olusiowi zanikły jajeczka i wyrosła pipka :-D hehe......... ale tak powaznie to daj znac ile wazy pływak i czy wszystko OK :-D:-D:-D

Ja tez spadam............DOBRANOC :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A JA TO POWAZNIE MUSZE POMYSLEC O PORZADNEJ ANTYKONCEPCJI BO MOJEMU TO CIORT WIE CO CHODZI PO GŁOWIE :sorry2: ............PRZY KARMIENIU PIERSIA MOŻNA ZAJSC W CIĄŻĘ ????????????????????????????? GŁUPIE PYTANIE ALE JA JUZ SAMA NIE WIEM JAK TO JEST.................... :sorry2::szok:

Ostatnia edycja:
ilonka jakbym nie dała rady wejść do was na bb przed wybyciem na kolację to na pewno smska przyslę. jajeczka raczej nie znikną więc na takie wiadomości nie macie co liczyć.

dobranoc ja tez uciekam

zajrzałam na chwilkę

ilonka można!!!!!!!!!!!!!! ja jestem żywym przykładem - a się "uważało" he he, są srodki , które mozna brać i karmić

dziewczynki - poradzicie sobie z ewszystkim

dobranoc

Dzień dobry
w ten deszczowy poranek :wściekła/y: cholerna pogoda
a ja dziś uciekam na ten słynny car boots zobaczymy czy uda mi się coś upolować
miłego dnia

I jeszcze mała prośba czy któraś z was brała magnez w ciąży jeśli tak to poproszę o nazwe i dawkowanie :)

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry dziewczynki

witam się z Wami w nastroju bardzo do d..... łeb mi pęka

aniu ja brałam taki przepisany od gina, ale nazwy niestety nie pamietam:baffled:

miłego dzionka

EDIT
aniu- nie magnez tylko żelazo- chyba jeszcze spać pójdę, bo widać białko uszkodziło mi mózg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry