• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
ilonka no niestety tego się obawiam że będę straszyć w nocy. nic zakopie się w łóżku z książką i może jakoś uda się zasnąć. rano muszę wstać i jechać do laboratorium zapłacić za te badanie. czy wy też miałyście wymaz na jakiegoś paciorkowca? bo z tym wynikiem mam przyjść do porodu. położna jak była to też mi przypominała bym nie zapomniała tego badania zrobić

Ostatnia edycja:
No to czeka nas poród zbiorowy:-D A to na temat:
Facet wchodzi do lodziarni z synem i mówi: Poproszę dwie gałeczki dla mnie i dwie gałeczki dla tego wielkiego łba. Sprzedawczyni się oburzyła: Dlaczego mówi pan do swojego syna wielki łeb?? Facet odpowiada: W życiu mężczyzny ważne są 3 rzeczy. Po pierwsze dom. Widzi pani tą willę na wzgórzu?To moja willa! Po drugie, wypasiony samochód. Widzi pani tą furę przed lodziarnią? To moja fura! Po trzecie piękna żona z ciasną dziurką. I taką też miałem dopóki ten wielki łeb się nie urodził!;-):-p:-D

Wózek to verdi sonic.

agnes tak , ja miałam ten wymaz robiony i nawet jakos w tym tyg co Ty teraz........ bo na nastepnej wizycie byłoby juz za późno..... bo to sie robi jakos do okreslonego tygodnia ................... no i mnie gin tego wyniku nie wpisał do karty , nie dał i był problem przy porodzie , musiała położna mi na słowo uwierzyc ze nie mam tego cholerstwa .........:sorry2:
Roszpunka stresujesz się ???????????? chyba nie bardzo co..??????? Juz marzysz aby usłyszeć pierwszy płacz Maksia :tak::-D poza tym cwaniaro bedziesz miec ZZO wiec co tu sie stresować ........:-D poród bez bólu Cię czeka .....szczęściara :-p

Stresuję się. Boję się tych wszystkich komplikacji, ale staram się myśleć pozytywnie. Chciałabym żeby już się zaczęło i żeby poszło sprawnie, tak żebym mogła jutro przytulić Maksia. Nie wiem czy dzisiaj usnę. Pewnie będę czuwać przez pół nocy.

karola, nie chodziłam. http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Oglądałam tylko te filmiki i trochę ćwiczyłam:happy2:

Ostatnia edycja:
Jeju ile wy dzisiaj naskrobałyście nie wiem czy nadrobie....

Rozia córka zakochana w braciszku,na początku podchodziła do niego z dystansem ,ale teraz już go rozpieszcza. A imię Bianka cudowne bardzo mi się podoba tak samo jak Blanka. Ze mną na sali leżała dziewczyna córeczką Blanką cudo dosłownie jak laleczka:-D:-D:-D

Roza schaby robi bratowa bo to jej specjalność a imprezę robimy u nich, a resztę pomoże mi mama:)

Tyle pamiętam z rana teraz idę nadrabiać.

Karola ja mam tak ostatnio,że jak się w nocy obudzę do łazienki, to zasnąć później nie mogę :-( teraz włączam sobie kompa i puszczam przyjaciół i po jakimś czasie w końcu udaje mi się zasnąć :-)

Roszpunko no ja na Twoim miejscu chyba też bym nie mogła spać z wrażenia :-)

kasia_es czyżbyś wyszła?? Czy ze szpitala podczytujesz??

Ostatnia edycja:
ilonka dzięki za info. poczytałam trochę w necie. i wiem że to jest bardzo ważne badanie. robi się je między 34-37 tc. jeśli wyjdzie pozytywnie ( a niby 30-40 % kobiet to ma) to podczas porodu podaja ci antybiotyk aby nie zarazić malucha. bo konsekwencje zarażenia sa poważne
cytat "Paciorkowiec ten jest bardzo groźny dla noworodka, powoduje szereg groźnych chorób (bakteriemia, posocznica (sepsa), zapalenie płuc, zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych, zapalenie ucha środkowego, zapalenie wyrostka sutkowatego, zakażenie pępka, zapalenie kości i szpiku) a nawet śmierć...
frown.gif

Jezeli będziecie wiedziały o tym wcześniej w czasie porodu dostaniecie antybiotyk który ochroni Wasze maleństwo przed zarażeniem"

Dziewczynki a muszę Wam opowiedzieć co mój m dziś wymyślił:-)

Pyta mnie kiedy w końcu dzidziuś słyszy, a ja pytam a o co chodzi... Więc on do mnie: "A wiesz, bo jeśli już słyszy, to musimy kupić płytę z muzyką poważną i będziemy cichutko na noc puszczać. I później będziemy też mogli je usypiać przy tej płycie" :-):-):-)

Zaskoczył mnie zupełnie :-):-):-) Nawet mnie trochę zatkało :-):-):-) Przytaknęłam tylko z wrażenia :-)

reklama
roszpunka no ja bym chyba spać też nie mogła z wrażenia. co innego jak nie wiesz kiedy się zacznie a co innego jak wiesz że jutro rano jedziesz i będziesz rodzić. no ale spokojnie będzie ok i jutro już o tej porze będziesz miałą Maksia przy sobie.
no i ja też czekam na relacje bo ja niby czytam wiem co mnie czeka a jednak nie wiem nic. i zawsze chetnie czytam o waszych wrażeniach i wspomnieniach porodu bo to chociaż trochę mnie uspokaja i uśmiadamia mi jak to będzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry