ania-aneczka , kierowniczka właśnie nie ma dzieci , ma 35 lat i chyba dzieci mieć jej facet nie może , albo nie chcą bo gadała kiedyś że jak będzie to bezie jak nie to nie i podwiąże sobie jajniki za kilka lat żeby nie byc starą matką....
powiedzieć muszę wiem , zwlekam bo oni od razu wysyłają na L4 ... a co ja będę w domu robić :/ jak czuje się normalnie....dziewczyna która powiedziała pod koniec października że jest w ciąży od razu musiała iść na L4 a była dopiero na początku 4 miesiąca i czuła się normalnie.... tylko inna kwestia że było na 5 w pracy to ewentualnie idzie dać radę we 4 , a teraz jesteśmy we 4 i ja im powiem to w oogle będe najgorsza...mama mi mówi że mam nie przejmować się wcale powiedzieć i nie dać się wysłać na L4 od razu ,niech kogoś szukają i wtedy mogę iść ....
a i mam pytanie , jeżeli dostałam umowę na 3 lata , i po powrocie z macierzyńskiego itd będę chciała iść do pracy , to mają prawo mnie zwolnić ? czy kobieta po ciąży (ten program mama wraca do pracy - niby nasza firma dostała kiedys dyplom tego programu ) jest jakoś chroniona ? bo mi jedna koleżanka mówiła że jak mam na 3 lata i wróce powiedzmy tam po ciąży , to mnie nie mogą zwolnić do końca trwania mojej umowy , czy tak jest na prawdę ? ?