reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

my teraz używamy huggiesów 4 - nawet ok są, zaczęliśmy jak była taka fajna promocja w geant że były po 30zł za 72 szt, więc tanio, no i w sumie nie są złe. a jak się tak przeliczy za sztukę to nie zawsze wychodzą najdroższe, czasem bella jest droższa, zależy chyba od sklepu :confused:

reklama
My od początku używamy Pampersów. Teraz mamy 4+ (ze streczem). Jesteśmy z nich baaardzo zadowoleni. Nigdy ich Ania nie przesikała ani nie przesrała (może w pierwszym miesiącu, ale to pewnie przez nieumiejętne zakładanie :-))
Raz nie było w hipermarkecie naszego rozmiaru i Jarek kupił Huggies Classic. Masakra! Nigdy więcej. Żeby je jakoś zużyć to ubierałam je na zmianę - raz Huggies raz Pampers.
Po pierwsze skóra się Ani zaczerwieniła na brzuszku, a po drugie one są jakoś "źle skrojone". Strasznie szerokie między nogami i za mało wycięte na uda. Jakoś mi się wydawało, że musi jej być w tym strasznie niewygodnie.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam.;-)

A ja z innej beczki.
Sluchajcie, moja mala ma jakis kryzys mamowy. Tylko mama i mama. Nie moge wyjsc z pokoju, bo beczy. Znow porobila sie tragedia ze spaniem. Nie chce nawet byc u taty na rekach, jak tylko mnie widzi to do mnie leci i tylko sie wtula i wlazi na mnie. Nie moge nic zrobic, z nikim jej zostawic... Mam nadzieje, ze sie to szybko skonczy, bo nie wyrobie. :wściekła/y:

a+t... Nie wiem co ci poradzic- niektore dzieci tak maja- kryzys ilus tam miesiec. To minie, napewno!!! Bądz dzielna:)

A co do pieluszek to my na noc uzywamy pampersow ze streczem 4+ a w dzien pampersy lets go majteczki rozmiar 4 no rewelacja po prostu, Julcia i tak kupek nie wali juz w pieluchy i nie bardzo lubi tego zapinania pieluch wiel smiga w majteczkach- latwo sie sciaga zeby wysadzic i latwo zaklada. Polecam!!!

własnie szkoda ze inne firmy nie mają takich fajnych róznych Pieluch jak Pampersy..... a Marysia znowu mi sie odparzyła..... shit:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Biedna Marysia....
My tez uzywamy Pampresow ze streczkami 4+ i tez zamierzamy kupic te majciory bo kupe robi juz tylko rano po sniadaniu:)
wczesniej uzywalam Huggiesow tych Disneyowskich.

A+T ja tak mialam zas na samym poczatku i to dosc dlugo...ale wyrosla z tego na szczescie.
Moze bawcie sie teraz duzo razem w 3 , ale z taka przewaga tatowa aby znow sie przyzwyczaila i zobaczyla ze z tata jest super!!!

Ale jakie ja ostatnio fundnełam odparzenie mojej corci to normalnie tylko mi do tylka nakopac. Jakis tydzien temu postanowilysmy z Julcia odwiedzic tatusia w pracy. (46km) i jak juz dojechalysmy to okazalo sie ze ja wyrodna matka nie wzielam ze soba pieluch !!! skleroza i tyle. Poniewaz Julcia miala wtedy biegunke to oczywiscie musiala wtedy zrobic kupke. Poniewaz moj maz pracuje na parkingu dla tirowcow to oczywiste bylo ze w jedynym sklepie nie mieli pieluch ( po co kierowcom pieluchy?) Tak wiec pomysłowa mamusia zalozyla swojej corci jej pierwsza w zyciu podpaske i wsiadla w auto do najbliszego miasta (20 km) po pieluszki, zanim wrocilam to na pupie Julci OGIEN!!! na szczescie jak tylko wrocilam do domu posmarowalam jej pimafukortem i po 2 dniach przeszlo.:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: Od tamtej pory 1000 razy sprawdzam czy mam pieluchy :tak:

no u mnie to objaw alergii po prostu - jak Marysia je cos nowego to często na początku tego w ogóle nie trawi i przechodzi to przez jej ukłąd pokarmowy w takiej postaci w jakiej weszło ale podejrzewam ze pewnie jest to kwasne przez soki żołądkowe i dlatego ją to odparza. Nie wiem czemu tak jest ale ona ma do tego bardzo wrażliwą skórkę - zresztą jak i większosc alergików....

Baśka aleś zapodała z ta podpaską..... no wymiekłam... nie wpadłabym na taki pomysł... ale moze dlateego z eja używam tamponów ;-) ;-)

reklama
No fakt niezle...:) i dobrze ze szybko przeszlo!

Ja pamietam jak niedawno Biedronka pisala o odparzeniu i wtedy zrobilos ie mojej Judi.dokladnie tak jak u Marysi od alergi...wyparza natychmiast:(
I wiecie walczylam z tym jeszcze u Trini...i walcze nadal choc co prawda jest juz naprawde niewielkie:( (z miesiac juz pewnie bedzie)

Do góry