reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Dziewczyny nie martwcie się czkawką. Mi połozna powiedziała, że albo z przechłodzenia albo jak po jedzonku za mocno sie dzidzią poruszy (np przy przewijaniu zaraz po karmieniu). Moja ma już 2 i pół miesiąca i czkawka pojawia się sporadycznie a po powrocie ze szpitala to bywało ładnych kilka razy dziennie. eby szybciej przeszło dawałam cyca i pomagało.

reklama
Hej dziewczyny -one to mają z przyzwyczajenia ;D ;D ;D ;D ;D - przecież jak w ciąży byłyśmy to też już miały czkawkę ;D ;D ;D ;D

Ja robię tak samo jak Abryz. Po jedzonku przekładam przez ramię i klepie po pleckach, dupci.. Jeśli nie odbije, a raczej odbija, to go kładę i wtedy jak ma "bąbel" w brzuchu to zaczyna się wiercić i podkurczać nogi, wtedy go podnosze i jest wielkie beeek :)

Na czkawke jest dobry wlasnie cycus - chwilka picia i czkawka przechodzi (Ala ma bardzo czesto, wrrr)
A z bekankiem robimy tak samo :) Jak nie pojdzie za pierwszym razem, to po chwili przewaznie wychodzi... (lezenie na brzuszku tez pomaga, chociaz jak jest problem z ulewaniem to odradzam, Alusia na szczczescie praktycznie w ogole nie ulewa)

reklama
Do góry