reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

ja paznokietki u rąk też obcinam co 3 dni, a u nóżek to już chyba ze 4 razy...

a ja nie wypełniałam ankiety w szpitau i nic nie dostałam :(

reklama
ja ankiety wypelnilam ale dziwnym trafem nagle mi gdzies zaginely w szpitalu. szukalam i nie znalazlam wiec nie wiem, moze pielegniarka zabrala

Jak przykrywacie swoje dzieci do spania, bo ja malego przez dlugi okres krepowalam ale teraz jest juz zbyt duzy i silny, polozna dala mi jeszcze inny sposob krepowania dzieci starszych ale za duzo z tym roboty.

Ale ostatnio przezylam z tego powodu koszmar bo maly w nocy naciagnal sobie pled na buzke i tak sie przestraszyl ze nie umialam sie uspokoic i potem pol nocy nie spalam bo balam sie ze sie udusi.
I rozmawialam z kolezanka ktora ma coreczke 10 miesieczna i mnie opieprzyla ze nie wolno normalnie przykrywac dzieci tak pod pachy bo czesto sie dusza malenstwa szczegolnie w okresie zabkowania i powiedziala jak prawidlowo trzeba przykrywac.

kasiaczek - to zdradz nam jak Ci kazala, a ja Alusie przykrywam normalnie kolderka - wlasnie pod paszki. Na szczescie kolderka jest duza i (poki co) za ciezka, zeby Ala sobie naciagnela ja na buzke!
I w ogole ostatnio bardzo sie poci w nocy i musze wymyslec cos innego albo do przykrycia albo do ubrania.

Ja też przykrywam kołderką, a brzegi staram się wcisnąć pod materac żeby się nie rozkopała ani nie zakryła główki. Na razie skutkuje :).

reklama
Do góry