reklama
oluniaa
Mama Juleczki 20.05.2010
Geny silniejsze: oczy ciemne, oczy duże, długie rzęsy, ciemne włosy
Geny słabsze: oczy jasne (niebieskie, zielone), oczy małe, krótkie rzęsy, blond czupryna.
Cerę według mnie dziecko będzie miało pomiędzy Twoją jasną i ciemną Twojego wybranka
Czyli można powiedzieć ze "taką w sam raz"
Pozdrawiam :*;-)
Geny słabsze: oczy jasne (niebieskie, zielone), oczy małe, krótkie rzęsy, blond czupryna.
Cerę według mnie dziecko będzie miało pomiędzy Twoją jasną i ciemną Twojego wybranka
Pozdrawiam :*;-)
znam kilka par-jedno bardzo ciemne,a drugie bardzo jasne i zdarza sie, ze maluszki wychodza marcheweczki rude.....
marcheweczki

Loree
Fanka BB :)
Moja koleżanka jest polką, blondynką o niebieskich oczach. Jej mąż jest cudzoziemcem, ciemna karnacja,włosy i oczy. Jedno dziecko ma urodę po mamie, jest typowym polakiem z blond włosami, a drugie to cały tata. Tak więc nie da się tego przewidzieć 
scarlet121
U mnie tak bylo!! Mąz ciemnej karnacji, włosy ciemne itd.
Ja bladynka o jasnej cerze i niebieskich oczach.
Synek nasz: ciemna karnacja wlosy ciemne, ciemna oprawa oczu ale kolorek oczu niebieskie. Cudnie wyglada. Rysy twarzy ma po mnie i kolor oczu reszta to wykapany tata.
Ja bladynka o jasnej cerze i niebieskich oczach.
Synek nasz: ciemna karnacja wlosy ciemne, ciemna oprawa oczu ale kolorek oczu niebieskie. Cudnie wyglada. Rysy twarzy ma po mnie i kolor oczu reszta to wykapany tata.
samara
Zaangażowana w BB
No a u mnie tak:
Ja włosy czarne cera miodowa, oczy brązowe
Maz włosy ciemny bląd cera śniadawa, oczy piwne.
Synek blondynek, niebieskie oczka, ale powoli ciemnieje.
Ja sie urodzilam z czarnymi wlosami oczy niebieskie, ale za to maz tez byl blondynem wiec syn w meza sie wdal.
Ja włosy czarne cera miodowa, oczy brązowe
Maz włosy ciemny bląd cera śniadawa, oczy piwne.
Synek blondynek, niebieskie oczka, ale powoli ciemnieje.
Ja sie urodzilam z czarnymi wlosami oczy niebieskie, ale za to maz tez byl blondynem wiec syn w meza sie wdal.
aniolek20k
ja blondynka sniada karnacja niebieskie oczy, maz ciemna karnacja brazowe oczy ciemne wlosy, moja corka blondynka niebieskie oczy i taka troszke ciemniejsza karnacja, widocznie ciemne geny niezawsze sa silniejsze

reklama
dziewczyny ;-)
geny to nie tylko to co widac ;-) czasem dziecko nie dziedziczy widocznych cech rodzicow a jest "wykapanym dziadkiem Jurkiem" ;-) rodzice sa tylko przekaznikiem tego co sami odziedziczyli po przodkach...
poza tym kolor wlosow moze sie zmienic z wiekiem...
moj tata do 6 roku zycia byl jasnym blondynkiem i na zdjeciach z kolejnych lat ten kolorek stopniowo mu ciemnial... teraz ma czarne i w wieku 60 lat tylko kilka siwych wlosow ;-) smieje sie ze "siwkiem" byl za mlodu ;-)
a mi najbardziej sie spodobalo stwierdzenie mazi89 ze dziecko moze byc podobne do taty byleby mozg mialo po mamie ;-) zgadzam sie z nim ;-)
pozdrawiam goraco ;-)
geny to nie tylko to co widac ;-) czasem dziecko nie dziedziczy widocznych cech rodzicow a jest "wykapanym dziadkiem Jurkiem" ;-) rodzice sa tylko przekaznikiem tego co sami odziedziczyli po przodkach...
poza tym kolor wlosow moze sie zmienic z wiekiem...
moj tata do 6 roku zycia byl jasnym blondynkiem i na zdjeciach z kolejnych lat ten kolorek stopniowo mu ciemnial... teraz ma czarne i w wieku 60 lat tylko kilka siwych wlosow ;-) smieje sie ze "siwkiem" byl za mlodu ;-)
a mi najbardziej sie spodobalo stwierdzenie mazi89 ze dziecko moze byc podobne do taty byleby mozg mialo po mamie ;-) zgadzam sie z nim ;-)
pozdrawiam goraco ;-)