Angiee
Fanka BB :)
Hej! Syn za kilka dni kończy 5 miesięcy, a my właściwie od dawna mamy ten sam problem - zasypia ładnie, ale przy odkładaniu do łóżeczka często budzą go jego własne rączki. Na początku był to silny odruch moro, teraz są to po prostu takie niespokojne, gwałtowne ruchy. Często też jak w nocy go karmię piersią, to macha tymi łapkami, uderza we mnie, siebie po buzi i to też go wybudza. Próbuję mu przytrzymywać te rączki, ale się wyrywa.
Moje pytanie jest takie: kiedy to się skończy?
Jak był mniejszy to spał w tuliku i to nam bardzo pomogło, no ale teraz jest na to zdecydowanie za duży, poza tym już obraca się na brzuszek, więc takie rzeczy nie wchodzą w grę.
Ewentualnie czy macie na to jakieś inne rady? Przy odkładaniu do łóżeczka staram się przytrzymać mu te rączki i delikatnie odłożyć, ale nie zawsze się tu udaje. Najgorzej jest, jak przechodzi z cyklu do cyklu - przez to bardzo często w nocy budzi się co godzinę :/
Moje pytanie jest takie: kiedy to się skończy?
Ewentualnie czy macie na to jakieś inne rady? Przy odkładaniu do łóżeczka staram się przytrzymać mu te rączki i delikatnie odłożyć, ale nie zawsze się tu udaje. Najgorzej jest, jak przechodzi z cyklu do cyklu - przez to bardzo często w nocy budzi się co godzinę :/