reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

RELACJE PO USG

reklama
e tam nie Twoja wina....ja kiedys marzylam zeby weterynarzem zostac gryzoni mam hopla na ich punkcie.....czasem zaluje....bo teraz wiedziala bym jak pomoc mojej chomiczce....dwa razy ja juz ratowalam i bylo ok...a teraz to juz chyba starosc rbi swoje....

Ja ratowac nie umiem, umiem tylko rozmnazac... Moja praca mgr polegala na wpuszczaniu parki do klatki i obserwowaniu jakie beda efekty :) A potem na wazeniu tych efektow i ocenianiu ich kondycji. Generalnie mialo sie okazac, ze moje gryzonki mimo ze sa od lat hodowane w klatce i teoretycznie nie maja pojecia jaka jest pora roku, i tak slabiej sie rozmnazaja jesienia i zima. Ale byla zabawa, jak mi taka 18 - dniowa nornica uciekla pod regal :) gonilam ja na kolanach usilujac zlapac do wiaderka ;D Ech, byly czasy ;D
A co w koncu studiowalas Myfcia?

politologie ech ni jak sie ma to do medycyty czy weterynariii ale byl to zamierzony i przemyslany wybor...

Ja też nie mogę spać, bo mi się ciężko oddycha i brzuch zaczyna poważnie przeszkadzać :) Jak się przewróce z jednego boku na drugi to czuję, że dziecko też szuka sobie nowej pozycji :) I tak obie nie możemy zasnąć :) Zawsze lubiłam spac na plecach, a teraz nie moge, bo podobno to nie wskazane... Już jest ciężko, a jeszcze tyle przed nami ::) Dobrze, że można z Wami pogadać i życie od razu staje się lżejsze ! Pozdrowionka!

Z tego co s ię orientuję to nie wskazane jest spać po 20 tygodniu na prawym boku a na plecach nic nie słyszałam żeby były jakieś przeciwwskazania. Ja śpię głównie na plecach i na lewym boku :laugh:

a mi najwygodniej na plecach albo na prawym bboku bona lewym duszno mi....spijcie wyzej na porzadnej poduszce pomaga w oddychaniu

No to już nie wiem jak to jest z tymi "pozycjami" :( Z tym spaniem na plecach to chodziło o to, że dziecko uciska na tętnice i może dojść do niedolenienia. Tylko nie pamiętam skąd wzięłam tą informacje... Muszę się upewnić. Do gina idę dopiero na początku grudnia, ale w czwartek mam szkołę rodzenia więc zapytam położnej.

reklama
czesc :)macie racje z tym spaniem jest coraz gorzej ale musze wam powiedziec ,ze staram sie tylko spac na prawym albo lewym boku tak własciwie to chyba najlepiej byłoby spac tylko na lewym....gdzies o tym czytałam

Do góry