reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

RELACJE PO USG

A problem, bo wtedy bym była od ściany a tego nie zniesę (niestety mam swoje fobijki).
Jest opcja położyć głowy odwrotnie i tak było na początku, faktycznie korzystałam z męża jako podnóżka. Tylko w takim układzie leżąc na lewym boku nie będę widziała telewizora. :laugh: :laugh: :laugh: Już wolę ściskać podusię i oglądać telewizor :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Mężem mogę nacieszyć się cały dzień w pracy i tuż przed snem, a potem on i tak musi się pupą do mnie się obrócić bo chrapie jak niedźwiedź.
Oj! Żebym zawsze tylko takie problemy miała.

reklama
Witajcie kochane po weekendzie ;) wreszcie w domku i swoim łóżeczku spedze nockę, jednak muszę miec twardy materac
bo u szwagierki spać nie mogłam miekko strasznie, praktycznie przy każdym obróceniu sie z prawego bpku na lewy sie budziłam
masakra .....
Kira czekam na Twoje relacje kochana ... ja już w poniedziałek lecę do gin hurra!!!

Oczywiście, że skombinujemy ;-) byle nie w poniedziałek bo to sądny dzień dla mnie hihi. Już się nie mogę doczekać ;-) Pójdziemy sobie na lody hehe z bitą śmietaną o!!

No to melduje sie po spotkaniu z malenstwem :-)
Wczesniej mialam jakies problemy z bb i nie moglam sie tu do Was dostac ;-(
Dzidzius nadal jest dziewczynka :-) Nic mu nie wyroslo. Urosl strasznie :-) Podobno ma ok. 36 cm (to wymiar szacunkowy po pomiarze nozek i czegos tam jeszcze) i wazy ok. 1200 gram.
Przeplywy brzuszne mamy podobno modelowo sliczne :-) Widzialam, jak mala lyka wody plodowe. Fajnie to wygladalo.
No i na tym koniec dobrych wiesci ;-( Mala lezy nadal glowka do dolu. Samo to w sobie nie jest problemem, bo podobno ok. 30% maluszkow na tym etapie tak jest ulozonych i pozniej sie przekreca, ale moja mala nie siedzi sobie w kucki, tak jak wiekszosc, tylko ma wyprostowane nozki i ma pozycje, jak scyzoryk. Nie wiem, jak to opisac, ale bynajmniej nie wyglada to na zbyt wygodne. I w dodatku podobno utrudnia bardzo przyjecie pozycji glowkowej. Mam sie teraz bardzo duzo wylegiwac, siedziec w wannie (bo rozluznia) i chodzic na basen i to wszystko ma ulatwic przybranie odpowiedniej pozycji. Bedziemy teraz czesciej monitorowac sytuacje. Ale podobno, jesli przez najblizsze 4 tygodnie sie nie ulozy, to przy obecnej poycji, moze to byc pozniej niemozliwe ;-( I porod silami natury tym bardziej. Trzymajcie kciuki za naszego fikolka.
A jak nie, to najwyzej bedzie cc. Najwazniejsze, ze z mala wszystko ok. :-)

Wow Kira 1200 gram ale ładną wagę ma Emilka ... nie przejmuj sie ułożeniem rozumiem że jest miednicowe tak?
Jeszcze jest troche czasu na przekrecenie, ja w poniedz. zobacze sie ze swoja małą hurra!!

Kira super mala wazy tyle co moj prawie :-) nie prezjmuj sie waga ... a co do ulozenia to sie zakrecilam totalnie moja jest w ulozenie podłużnym głowkowym i jest wszytsko ok.... maluchy pod koniec ciazy obravcaja sie w pozycje startowa..... glowa w dol...nie czaje juz tego ulozenia ... to jak Twoja malutka ma sie niby ulozyc?

Kira,to świetnie że mała tak pięknie rośnie. Jak ją ładnie poprosisz to na pewno się odwróci ;) Ja w czwartek mam usg 3d i już nie mogę się doczekać spotkania z moją dziewczynką.

reklama
Kira25 pisze:
No i na tym koniec dobrych wiesci ;-( Mala lezy nadal glowka do dolu. Samo to w sobie nie jest problemem, bo podobno ok. 30% maluszkow na tym etapie tak jest ulozonych i pozniej sie przekreca, ale moja mala nie siedzi sobie w kucki, tak jak wiekszosc, tylko ma wyprostowane nozki i ma pozycje, jak scyzoryk. Nie wiem, jak to opisac, ale bynajmniej nie wyglada to na zbyt wygodne. I w dodatku podobno utrudnia bardzo przyjecie pozycji glowkowej.

Eeeee? Jeśli leży główką w dół to jest to pozycja główkowa... Jak dupeczką jest do dołu to wtedy jest ułożenie miednicowe... i wtedy należy się martwić (oczywiście nie na tym etapie...)

Do góry