reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dziewczyny,jakie macie termometry?
Ja mam elektryczny TT i do dupy jest:wściekła/y: wychodzi mi na nim 36,5 stopnia że mam, zmierzyłam sobie normalnym rtęciowym, a tu 37,8!! czuję , że mam gorączkę dlatego też mi ten TT podpadł....

reklama
ja mam bezdotykowy Microlife NC100 i jestem z niego zadowolona, u nas idealnie sprawdza temp., (porównywałam z rtęciowym), u Kuby wykrył gorączkę po drugiej turze szczepień.
kota też mam taki tylko model wyższy taki sam tylko mniejszy bardziej podróżny i jest super idealnie mierzy tmperature a kupiłam go po tym jak mój braun do ucha pokazywał ciągle u Zu 35,9 i u mnie też 36 i poprostu on chyba się popsuł bo ten jest idealny POLECAM

Ja mam elektroniczny ale go nie lubię, raczej do mierzenie temperatury sobie albo M stosuję, mam też rtęciowy i term. w smoczku. Najbardziej lubię ten ostatni bo najłatwiej zmierzyć, Emilka ciumka a temperatura się mierzy. I mierzy dobrze bo sprawdzałam, tylko zawsze (co też producent w instrukcji zaznaczył) w ustach jest ok. 0,5stopnia większa temperatura niż na skórze.

A my mamy takie termometry i jestem zadowolona z nich bo mierzą tak samo jak rtęciowy :-)
2247350920.jpg

sosnowicznka z tego co wiem to zawsze inna temp. wyjdzie ci z ucha, z pod pachy, z pupki czy z buzi...wiem też że termometr bezdotykowy przed pomairem powinnien znajdować się w tym samym pomieszczeniu w którym będzie używany conajmniej pół godz, i nie powinnien być przytrzymywany długo w ręce

reklama
No to w takim razie jak wszedzie wychodzi inaczej to kiedy jest gorączka??? Np jak ostatnio mierzylam temp. ( w uchu) to wyszlo ok 35 stopni a mysle ze jakby Alan tyle mial to by zdrowy nie byl a wygladal wowczas normalnie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry