• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DJ czarna idź do innego gina, albo do szpitala- powiedz że brzuch cię boli a test wyszedł pozytywny i nie wiesz co się dzieje. albo cokolwiek. na pewno nie będziesz miała takiego pecha, żeby i tam było zepsute usg- swoją drogą co za stary sprzęt musi mieć ten "dziwny" gin

jadzia na pewno ciąża. gratuluję

mlodam gratulacje!!!!! fajnie, że kolejna ciężaróweczka.

wisienka no to w środę kciukamy za L4 i spotkanie z dyrem

ja sobie poszydełkowałam, zjadłam kanapkę- z obiadem czekam na małża (zadzwonił, że robi nadgodziny dzisiaj). obcięłam sobie też pazurki i pospacerowałam z futrzakiem. a teraz biedny leży zmęczony. jeszcze przed chwilką dorwał szmacianą piłkę i z nią szalał- burczał, warczał, skałał i wogóle. ubaw po pachy.

a kocicy brzuszek macałam (już duży ma) i poczułam jak kociaczki się ruszają!!! ale super uczucie. od razu mi się przypomniało, jak koleżanka była w ciąży (chyba w 7 miesiącu) i dałam jej rękę na brzuch- ale kopy poczułam!! jak sobie wspomnę to mam dreszcze tak jak wtedy. ciekawe jak to się odczuwa "od środka". kiedyś to wkońcu poczuję- taką mam nadzieję

reklama
BADYLINKA- podam Ci moj przepis-jest szybki i prosty a sernik pierwsza klasa-nieskromnie powiem:))
SKLADNIKI:
1 Kg twarogu poltlustego(ja kupuje taki gotowy z Jana i jest napisane ze to na sernik-w takim wiaderku )
6jajek
2 budynie smietankowe lub waniliowe(bez cukru)
0,5 szklanki mleka
1 maslo
1szklanka cukru
ciastka be-be(dosc sporo zalezy jaka masz blache i jakie kupisz -ja kupuje te wieksze)

PRZYGOTOWANIE:
DO DUZEGO GARNKA- twaróg,maslo,jajka,cukier-15 min podotowac na wolnym ogniu caly czas!! mieszajac powoli

2 BUDYNIE rozmieszaj z zimnym mlekiem wlac do masy na gazie jak minie 13 minut dotowania i mieszac-poczujesz jak zgestnieje bo bedzie sie ciezej mieszac :)

NA blache poukladaj ciastka be-be,przrloz mase na ciastka i na koncu ciastka ulóż na gorze i polej gotowa polewa czekoladowa lub roztopic 2 czekolady dodac troszke mleka do nich i tym polac.

do lodowki na 3,4 godzinki i..... SMACZNEGO!!

BADYLINKA- podam Ci moj przepis-jest szybki i prosty a sernik pierwsza klasa-nieskromnie powiem:))
SKLADNIKI:
1 Kg twarogu poltlustego(ja kupuje taki gotowy z Jana i jest napisane ze to na sernik-w takim wiaderku )
6jajek
2 budynie smietankowe lub waniliowe(bez cukru)
0,5 szklanki mleka
1 maslo
1szklanka cukru
ciastka be-be(dosc sporo zalezy jaka masz blache i jakie kupisz -ja kupuje te wieksze)

PRZYGOTOWANIE:
DO DUZEGO GARNKA- twaróg,maslo,jajka,cukier-15 min podotowac na wolnym ogniu caly czas!! mieszajac powoli

2 BUDYNIE rozmieszaj z zimnym mlekiem wlac do masy na gazie jak minie 13 minut dotowania i mieszac-poczujesz jak zgestnieje bo bedzie sie ciezej mieszac :)

NA blache poukladaj ciastka be-be,przrloz mase na ciastka i na koncu ciastka ulóż na gorze i polej gotowa polewa czekoladowa lub roztopic 2 czekolady dodac troszke mleka do nich i tym polac.

do lodowki na 3,4 godzinki i..... SMACZNEGO!!

mama - mogę zrobić z połowy porcji? Bo mam akurat 0.5kg twarogu no i nie musiałabym dokupować...

reklama
mama - mogę zrobić z połowy porcji? Bo mam akurat 0.5kg twarogu no i nie musiałabym dokupować...
badylinka- MYSLE ZE MOZESZ TYLKO WTEDY MUSISZ MIEC MNIEJSZA BLACHE BO JAK DASZ NA duza to wyjdzie plasssski-a tego nie chcemy:no: a ten ser to musi byc taki 3 razy zmielony -nie zwykly twarog bo beda grodki-ja kupuje ten z Jana-10 zl kosztuje a caly sernik jakies 25-zalezy od cen wiadomo;-)
WISIEŃKA- wlec jak odpoczniesz:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry