reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Szczęśliwa- gdybym mieszkała niedaleko, to ja bym wpadła :**

Ewelinko- właśnie dostrzegłam odrobinkę czyli coś się robi...
a do gina nie pójdę, dopiero się wybiorę jak będę w ciąży...
a to dlatego, bo on mi nie pozwolił na staranka:sorry:

aaa właśnie Ewelinko- kawusie są pyszne!!!!!

Ewelinko - nioo może ma nie po drodze .... w każdym razie jak dzisiaj nie przyjdzie nie bede już jej zapraszać ..... poprostu bedzie chciała to niech przyjdzie i już ..... wiesz dla mnie pewne robotki w domu są uciążliwe ....mam takie łóżko ciężkie gdzie trzeba sie nieźle nameczyc zeby je złożyć a to ogromny wysiłek wiec ja go sama nie składam tylko czekam aż rodzice wrócą i tata mi je składa a ze nie chciałam zeby było z betami na wierzchu to je złożyłam sama ....nameczyłam sie ale chce zeby w miare było czysto a tu klaps ....ehhhh....
Ewciu - wiem kochana :*:*:*
Ewelinka - ty też ma sie rozumieć ?? z żujkami :p:p

Ewelinko - nioo może ma nie po drodze .... w każdym razie jak dzisiaj nie przyjdzie nie bede już jej zapraszać ..... poprostu bedzie chciała to niech przyjdzie i już ..... wiesz dla mnie pewne robotki w domu są uciążliwe ....mam takie łóżko ciężkie gdzie trzeba sie nieźle nameczyc zeby je złożyć a to ogromny wysiłek wiec ja go sama nie składam tylko czekam aż rodzice wrócą i tata mi je składa a ze nie chciałam zeby było z betami na wierzchu to je złożyłam sama ....nameczyłam sie ale chce zeby w miare było czysto a tu klaps ....ehhhh....

To na przyszłość, nie umawiaj się z nią wcale, i jak piszesz jak przyjdzie to przyjdzie...najwyżej będzie piła kawę w betach, co się przejmujesz ;-)

Ja to z cała paką Nimm2MiX ha ha ha ha ;-)

Dziewuszki, ja lecę zawiesić firanki, bo właśnie skończyły sie prać!!!!
ZW

Ostatnia edycja:
Ewelinko - wiedziałam :):):)
Nic kochane uciekam musze wyskoczyć do sklepu i zabrać sie za obiadek :):) zajrze do was później
Buziaczki od Brzuchatki:*:*

Ewcia, jak to nie pozwolił?????????????????????????????????????????????
Cieszę się, że kawusie smakowały ;-)

No nie pozwolił...:zawstydzona/y::sorry:
gadał mi, że dopiero półtora roku od cesarki, a najlepiej dwa...:baffled:
bo to może mi macica pęknąć, wrosnąc się łożysko, a potem macica do usunięcia itp. przestraszyłam się, ale na wcześniejszej wizycie powiedział, żebym się dowiedziała jak macica była cięta i jeżeli była cięta w poprzek, to po wakacjach możemy... oczywiście pojechałam do tego nieszczęsnego szpitala na drugi dzień i okazało się, że w poprzek i troszkę przedłużone o literkę J... Lekarz w szpitalu (jedyny dobry lekarz, a zarazem człowiek) powiedział, że za 3 miesiące możemy (był to kwiecień i widział moją kartę szpitalną...) zadzwoniłam zaraz do gina, powiedział, że to na moją korzyść... no i poszłam do Niego w czerwcu, a on do mnie, że NIE:eek:
Może jest dobrym lekarzem, ale wie o sprawie i ja do końca, to już lekarzom nie będę ufać...
Poszłam do kolejnego ( ma ok 50 lat stażu, były ordynator) sprawdził badania, zbadał i powiedział, że możemy... i jeszcze dał zalecenia kiedy najlepiej i co robić po:-p:-p
No i jeszcze jest mój były gin do którego chodziłam z Maciusiem- on stwierdził, że po pól roku możemy...
Czyli jest 3:1:sorry: za tym, abym się mogła starać...
a to, że akurat będę chodzić do tego co mi nie pozwolił, to dlatego, że jest z-cą ordynatora w szpitalu gdzie mam zamiar mieć poród, a tam inaczej podchodzą jak ciążę prowadził ktoś ze szpitala...
i nie jest złym lekarzem...

Szczęśliwa- :* widzę, że imiona masz wybrane :))
także myślimy nad Mają :))

JEST JUŻ WIDOCZNY:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
CZYLI JESTEM PRZED OWULKĄ:rofl2::rofl2: HURRA, HURRA, HURRA...:-D:-D

No to się rozpisałam:-D:-D:-D:szok:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny. Mm do was takie pytanie... Pewnie jesteście bardziej doświadczone... Ja ostatnio trochę źle się czułam miałam zawroty głowy i mdłości. Tyle, że starałam się to bagatelizować bo dużo pracuję stoję na nogach czasem po 12 godzin i mam jedynie krótkie przerwy, żeby tylko coś na szybko zjeść i dalej do pracy (jestem fryzjerką). Do tamtych objawów doszło częste oddawanie moczu, myślałam, że to zapalenie pęcherza i brałam na to tabletki. Któregoś dnia jak znowu tak źle się czułam (myślałam, że zwymiotuję na klientów) kupiłam test i zrobiłam go następnego dnia rano. Najpierw była tylko jedna kreska ale jak wróciłam po 3 min to były 2 z tym, że ta "nowa" była słabsza. Gdzieś dwa dni później zrobiłam drugi test. Ten od razu po zakropieniu wyszedł pozytywny. Już się ucieszyłam, przyzwyczaiłam do myśli, że będę mamą a tu wczoraj byłam u ginekologa i ten na badaniu nic nie wykrył tak samo jak na USG wpisał mi do kartoteki wczesną ciążę, przepisał ten mocniejszy kwas foliowy i wysłał na badanie krwi beta HCG.Na badaniu wyszedł mi współczynnik 1,20 mIU/mL i wynik ujemny... Niby ciążę można wykazać jak będzie współczynnik powyżej 5 a jak czytałam wczoraj na wszystkich możliwych stronach to wychodzi, że ciąża zaczyna się od 1mIU/mL i już zgłupiałam. Może to oznaczać, że poroniłam albo to za wczesna ciąża? Sama nie wiem co myśleć... W niedzielę chcę powtórzyć badanie a wyniki do lekarza mam zanieść we wtorek. Czy któraś z was może mnie uświadomić co to może znaczyć? Mam fasolkę czy nie :( Wczoraj jak zobaczyłam wynik byłam załamana...

reklama
ewelina - nie no ja tylko mówię że zazdroszczę - u mnie seksik zakazany :-( No i zapomniałam surówki kupić :-p Muszę wyjść jeszcze raz :-p

monia - z jaką krówką?

ewcia - a no tak różnie z lekarzami bywa że co lekarz to inna opinia :tak: Ale skoro jest taka przewaga ze pozwalają do jednego to jednak nie ma co myśleć dużo i się martwić :tak: Trzymam w takim razie mocno kciuki żeby szybciutko się udało i żebyś spokojnie donosiła to dzieciątko :tak:

neti - taka niska beta może oznaczać wczesne poronienie bo jeśli test wyszedł pozytywny a teraz beta taka niska to mogło dojść do wczesnego poronienia niestety :-(

Dziewczynki jestem bardzo szczęśliwa - udało mi się upolować boczku surowego a chudziutki aż milusio :-D Pani mi odkroiła taki ładniejszy 1,5 kg kawałeczek i chyba pojutrze go upiekę tylko dzisiaj i jutro będzie się musiał zamarynować :tak: Mąż będzie szczęśliwy bo uwielbia boczek, Karola też więc mam po co gotować :-D A w ogóle to chyba po łbie dostanę bo znowu nosiłam ciężkie zakupy :-p Idę po tą sałatkę zanim koleżanka wpadnie z synkiem :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry