Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ninja masz rację!!! Ja mam też takiego plana tym bardziej, że teraz u nas z seksem kruchutko ze względu na te moje skurcze ale jak tylko zapali się zielone światło.... oj oj będzie się działo;-)
Hehe perfidne z nas mamuśki - planujemy kiedy urodzimy - nic nie zostawimy naturze?? Ninja - a tak a propo gumki, o ile dobrze pamiętam to Tobie Gin nakazał bzykać sie w gumce, dlaczego?? coś było nie tak?
Mi wsumie nic takiego nie powiedziała ale od któregoś tam tyg (nie pamiętam właśnie) trzeba się ograniczyc (czy tam właśnie bzykać w gumie). A pod koniec to nawet wskazane (tzn. sperma) :-)
Jak to jest dokładnie?
Bo co do bzykania to mam jakąś psychiczną bariere ostatnio i nie dopuszczam do mojego orgazmu (może to i głupie ale boje się żeby nie wywołać skurczów).
weronikaa - właśnie o to chodzi z gumką, że w spermie są składniki, które mogą wywołać skurcze, dlatego wskazane bardzo jest bzykanie bez gumki na koniec ciąży :-) . Mi gin zakazał kategorycznie na razie bzykania bez gumki (no a dla mnie to nie jest tak do końca fajny sposób bo przed ciążą nie używaliśmy z małżonem).
A skurczami przy orgazmie zupełnie nie musisz się martwić - są one zupełnie naturalne, więc nie zagrażają ciąży (a i dzidziusiowi fajnie się kołysze podobno )
Takżeod 37 tygodnia bzykanie bez gumki, intensywne pieszczenie sutków i może się uda urodzić się do terminu ;-);-);-);-)
To że sperma zawiera oxytocyne to wiedziałam i że od 37tc to nawet wskazane pukanie BEZ tylko tak się głowiłam z tym orgazmem, ale skoro można .....
Uffff to dziś dopadne mężusia.... :-):-)
Ale macie sie fajnie;-) z tym bzykankiem ja to nie bardzo moge bo na udzie i kroczu mam zylaki takie ze masakra i po kazdym kochaniu mam to wszystko nabrzmiale i boli i gin mi nie bardzo zaleca wiem ze po porodzie zejdzie bo wczesniej tez zeszlo ale obecnie nic przyjemnego
I wyklują się małe bzykajątka...
Mi zostaną pamiątki na piersiach może nie jakieś tam wielkie ale nie chcę ich
A to pewnie przez nieużywanie stanika w nocy i w większej części dnia
hahahahaha a ja myślałam,że jestem jedyna, która ma taki plan na 37 tc (bzykanko, zabawa z sutkami), a tu prawie każda ma taki plan.
My tez się zastanawialiśmy czy z gumką czy bez ale jednak cały czas bez i dobrze się czuję. Trzeba teraz się wyszaleć, bo po porodzie dojdzie zmęczenie i lekka niedyspozycja...no i powróci okres, już zapomniałam jak to było.