reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ROZMIARY UBRANEK, SMOCZKÓW, PAMPERSÓW ITP.....

Sumka :):):) ja tez się tak roześmiałam że az mnie mąz spytał co...ale ja bym się nie zdziwiła jak by mój zrobił to samo - dlatego regularnie chowam za małe ciuszki ;);):)
A co do wzrostu - Sumka ja myślę że Kubuś pewnie wyższy od Karola - wiesz, ja napisałam co kupuję- zeby było z lekkim zapasikiem, a w sam raz jest właśnie 86, a poza tym wiadomo że co firma to rozmiar...od tesciowej dostał na urodziny spodenki quadri foglio które mają rozmiarówkę 86=2 lata - nie muszę dodawać że w nich tonie :) ale od innych roczniaków w piaskownicy tez większy
A jakie butki nosicie? My mamy sandałki 22 i adidaski 23 :) oczywiście zostaje w nich przepisowy mamusi paluszek - o tyle za duże

reklama
Sumka, Ty powinnaś zająć się pisaniem:tak:Super opisy, jak zwykle:-D:-D:-D
Fakt, z tymi rozmiarami to jest strasznie dziwnie. Miki jak pisałam nosi też 86, a jak dostał spodenki w tym rozmiarze od mojej koleżanki, to nawet mu nie zakładałam, bo takie wielkie!
Buciki, to mamy mniejsze - 20 Bartki (nie wiem jaki byłby rozmiar innych firm, ale słyszałam, że Bartki mają taką rozmiarówkę coś a la H&M - nie wiem ile w tym prawdy). I w sumie mamy 2 pary butów:szok:Ile Wasze dzieciaczki mają bucików? Jakie firmy Wam się sprawdziły?

Kubiszon nosi pieluchy Lidlowe lub Rossmanowe 5, a ubranka na 86 nawet te H&M.
A tak przy okazji to zamierzam mu teraz kupować najmniej komfortowe pieluchy żeby mu nie było za dobrze i zaczął jarzyć o co chodzi z tym sikaniem. ( wyrodna mamusia :-D)

sumka najlepiej zółte rosmanowskie- w sumie to one już nie są takie złe, ale szybko robią się ciężkie- ja te daję Otylce jak nam zaczyna się rozleniwiać z wołaniem:tak: np. po dwóch dniach przebywania na działce, albo wyjeździe zapomina o nocniku i woła tylko eee na kupke- to jak jej daje te pieluchy to od razu wie o co smiga:tak: u nas ogólnie coraz mniej pieluch schodzi, mała woli je do zabawy:):rofl2:

a co do rozmiaru, to u nas przewaznie 4 albo 4+
ubranka 92 głównie

Sumka znowu sie urechotalam z Twoich opisów:-D:-D:-D
Kasia Wojtus nosi z Bartka sandałki 22 mamy ze 3 pary butków ale w użyciu sa tylko jedne wlasnie te z firmy Bartek.
Narazie nie zamierzam kupowac zadnych buciorków Wojtek duzo chodzi boso chyba tak jak Julek Cichej bo czesto widzę bo na zdjęciach na bosaka:tak:

Sumka niezły numer z rybaczkami:-D:rofl2::happy2:
Mati nosi ubranka 80, 86 lub 92 w zależności od firmy:-)Pieluchy Pampers 4+. Buty ma 20 ale widzę że trzeba już większe mu kupic bo małe zaczynają się robic. A wczoraj byliśmy w H&M i kupiliśmy dla niego kąpielówki i wygląda w nich rewelacyjnie:-D

Sylwia, Bartki 22??? To mój ma liliputkową nóżkę:-DMiki baaardzo dużo chodzi na bosaka, więc jak na razie nam wystarcza, ale nie mamy nic na chłodne dni...
Ania, prosimy o zdjęcie w kąpielówkach!:tak:

No tak Wojtek ma spora stópke na chłodniejsze dni mamy trampki takie zwykłe no i rozgladam sie za kaloszami bo po deszczu Wojtek zalicza wszystkie kałuze:-)

My mamy 4 pary butkow... Ostatnio kupilam Elefant-rozmiar 20...fajne i wygodne sandalki:-) Ale wyboru w butach dzieciecych to naprawde nie ma...A jak juz znajde wypasiony sklep to para butkow miedzy 50 a 70 euro...Powalilo ich chyba...I to w dodtaku na dwa miesiace takie buty:rofl2::angry:

U nas bućki rozmiar 22, 23 Coolclub - 2 pary sandałków i 1 kryte. Pampersiaki 4+ ubranka 86/92. Jeśli chodzi o spodenki t tak jak u KasiDe Ola w nich utonęła.
W sobotę jedziemy na tydzień na Mazury. Kupiłam Oli kostium kąpielowy, to dopiero będzie ubaw:-).

Aniu szybko wklejaj zdjęcie w kąpielówkach.:-):-D:-D:-D

reklama
Do góry