reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ROZMIARY UBRANEK, SMOCZKÓW, PAMPERSÓW ITP.....

A jak teraz z rozmiarami dziewczyny i chłopaki? Wojtek nosi juz 74, my Uzywamy Huggies super flex, super dry rozmiar 4+, ale ostatnio w nocy często nam sie zdarza, że musimy przebierać pieluszkę bo mokro, zastanawiam sie więc może nad wyższym rozmiarem, lub może są jakieś specjalne na noc o zwiększonej chłonnosci? Może używacie innych pieluch które mozecie polecić? Pampers odpada Wojtek ma na nie uczulenie!

reklama
Mikołaj tez nosi 74, ale jesli chodzi o pieluszki, to Huggiesy super flex nr 3. Zostało nam niecałe pół paczki i chyba przejdziemy na 4, bo te wydają mi sie już ciasnawe, choć z drugiej strony nr 4 jest od 9kg, a tyle to Miki nie waży.

Ja uzywam huggies 4 plus które niby sa od 10 do 16 kg ale huggies ma chyba troszę zanizoną numerację wiec możesz śmiało kupić większe, a próbowałaś jakichś innych pieluszek? bo husteczek nawilżanych też z huggies używamy

O widzisz, w takim razie na 100% kupię czwórki - dzięki:tak:

Wczesniej uzywaliśmy Pampersów, ale nie mają gumeczki z tyłu i nieraz Miki obsrywał sobie plecki ;-)
A chusteczki używamy różne - Nivea, BabyDream (z Rossmana), Pampers, Bambino - te jak na razie najlepsze. Huggiesów jeszcze nie próbowałam.

My też rozpoczynamy przygodę z rozmiarem 74, 68 zazwyczaj ledwo na styk (na długość, bo na szerokość to takie niektóre ciuszki robią że bym dwa razy Karolka tam włożyła :) ) i jak to moja mama mówi - robi się lelo pod szyją jak się ciągną, choć wiadomo jak to jest z rozmiarówką - niektóre już za małe a niektóre dobre...Ale kupuję już na wyrost bo wolę trochę popodwijać rękawki itp - wiadomo jak szybko wyrasta

U nas też pieluchy już zdecydowanie 4 bo po 3 prawie każde ubranko jest przemoczone :szok: Kuba ma 72 cm więc z ubrankami różnie dalej zależy od producenta, bo niektore 68 są akurat, ale też niekture na 6-12 mcy też są akurat. Baśka u nas odwrotny problem jeśli chodzi o szerokość, bo znowu Kubiszon się w nic nie mieści, dlatego wolę go ubierać w za duże ubranko np na 9 mcy i podwijać rękawki niż na siłę ładować w takie co niby jest na jego rozmiar, ale ledwo mu mogę ręce do rękawów upakować. Ostatnio mnie ubawił, jak ledwo się dopiął w body które jego brat nosił jak miał skończone 8 m-cy, a on nie miał jeszcze 3 :-D

A my lecimy już na Pampersach 4, bo 3 niby dobre, ale według mnie było mu ciasno. Teraz przynajmniej nie mamtakich czerwonych "okręgów". A ubranka to 68 i 74 to zalezy od rozmiarówki producenta.

reklama
Do góry