reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Aia, ta największa butla ma trójprzepływowy, ale kup sobie same smoczki 2pack za 23zł.
karolina - Hania ciśnie mleko z trójprzepływowego :)
(on ma szczelinę, w zależności od ustawienia jej jest różny przepływ)
kaszka czy kleik nie przejdzie przez avent 3 ten z trzema dziurkami, nie ma szans :)
cornelka - widzę że ty dajesz kleik przez ten z dziurkami, to ja chyba bardziej gęsty podawałam :)

ja kupiłam ostatnio butelkę - tą nową, złotą - i fajna, nie ma tego osobnego pierścienia i super się myje

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie nie tak sporo, 35zł - a ta tańsza chyba 28? byłam w trzecim sklepie i były tylko takie i w końcu wzięłam, ona nie jest szklana, jest leciutka :) wygląda na bardzo trwałą
tylko wkurzające że w tych małych butelkach są tylko smoczki 1, karolina - wysłać ci trzy? :)
ps. podaję ceny z hipermarketów, rossmanna itp ;)

Heheh Olga no i się skusiłam przez Was na smoczek trójprzepływowy. Kupiłam i utopiłam wieczorem młodą. Wróciłam do jedynek więc w sumie mogę chyba odkupić je od ciebie. Za to mam dwa trojprzepływowe na wymianę :-D Ja to jak juz to tego kleiku chciałam dodać jedną płaską łyżeczkę i to chyba aż tak nie zagęści. A doświadczenia mam mało w kwestii kaszek i kleików bo Maks prawie tego nie jadł. Coś sobie przypominam, że jedna miarkę mleka zastępowałąm miarką kaszki ale to już znacznie później i już teraz nie pamiętam dlaczego

karolina, może wprowadzałaś gluten? :)
ja kaszki robiłam zawsze gęste, łyżeczką, ale i z butelki się zdarzało, na pewno nie takie z jedną małą łyżeczką :) no i dawałam to mleko hipp 2 ze skrobią i ono było gęste, przez zwykłą 3 nie szło, zatykało się. - trójprzepływowy ma jednak dużą dziurę, ja Hani daję teraz to mleko przez I stopień przepływu i dość mocno skręconą butelkę

a te smoczki Ci wyślę, będę mieć pretekst na spacer w kierunku poczty, mam trzy nieużywane :)
a te trójprzepływowe sobie zostaw, pewnie i tak się właśnie do jakiejś kaszki przydadzą
(ja pamiętam że jak np wracaliśmy skądś późno i Natalia była już nieprzytomna na tyle że nie zjadłaby kaszki z łyżeczki, to się jej robiło w butli, wyssała niemal na spaniu i było ok :) wtedy trójprzepływowym na największej dziurce)
jak Twoja pije z 1 to się nie dziwię że się utopiła :) moja Hania od początku potrafiła pożreć cały posiłek w 3-4 minnuty :P

Ostatnia edycja:
Macie rację ja ten kleik chyba dla jaj zamierzałam podawać bo myślałam o małej łyżeczce (irisson;-))
Olga Ola z tej jedynki też pożera szybko w jakieś 5 minut seta wypita. Więcej nie je

Podałam rano marchewkę :-) młoda pięknie wsuwała. po minie widziałam, że zjadła by więcej ale póki co kilka łyżeczek to było. Jedziemy z tym koksem młoda gotowa jest, połykała i nawet się nie ubrudziłyśmy. Za dwa dni dynia a potem kartofelki :-D

a to moja się 3-4 minuty najadała z piersi jak miała jeść 20min, teraz z butli 120ml w myślę niecałe 30 sekund :)
ona już teraz na mm, w tym wieku co Twoja, ale mnie się jakoś na razie nie spieszy do rozszerzania diety :) ale w sumie na wieczór trochę kleiku ryżowego już bym jej mogła dać :) ale poczekam jeszcze

Ja też nie chcę rozszerzać ale Ola je tego mleka nie za dużo. Często gęsto ma porcje po 70-80 i lekarka powiedziała, że by jej się przydało nowe źródło witamin i minerałów.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry