• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Asia, jak załapie kubek, to lepiej z kubka. Butlę i tak trzeba będzie w końcu odstawić. Ja nie lubię niekapków z dzióbkami - Zawitkowski mówił, że usta się do nich jakoś nienaturalnie układają.
Drobinie dawałam wodę w kubeczki medeli - z niego pije się jak ze szklanki. Teraz z lovi 360 - też jak ze szklanki, tylko ciągnąć trzeba. I chyba jej podpasował, więc jedziemy z nim dalej.
Koło 8-9 mies. spróbujemy przejść na rurkę. Koleżanka była niedawno z dwulatkiem u logopedy i kobieta mówiła, że przynajmniej raz dziennie dziecko powinno przez rurkę pić, bo wtedy się mięśnie za mówienie odpowiedzialne dobrze kształtują.

Franek od 5 mies. na lovi (do mleka i wody), od 9 mies. wodę pije w bidonie, lovi został do mleka.

Wodę daję bez żadnej obróbki. Po prostu wlewam do kubka i już ;) I za to kocham wodę :) Soczek tyle w temp. pokojowej by nie mógł stać - a woda zawsze pod ręką ;)

ewa, dzięki, na razie spróbuje z niekapka bo to mam, ale to z rurką bardzo ciekawe. W właśnie byliście już z Frankiem u logopedy?, a ja wygląda ten kubeczek medeli?

No, a ja wgłębiłam się w lekturę "Pierwszy rok z życia...," i czytam o tej diecie itd, jak myślicie jabłko tarte już można, a gruszkę? bo tam piszą, że np. brzoskwinię tartą można w 7.

A te chrupki to w związku z glutenem?
Ja dzisiaj kupiłam mleko i kaszkę Babydreama, bo faktycznie pogrzebałam i to to samo co Humana a połowę tańsze... Smaki kaszek te same, nawet miarka do mleka taka sama, skład ten sam... No i produkowane w Niemczech a nie u nas :)

Dzisiaj dziecku pyszności ugotowałam, brukselka, marchewka, dynia i kalafior. Pewnie niezłe pierdy po tym będą, dodałam sporo kminku, więc wzdęcia nie powinno być :)

K8, chrupki są kukurydziane, więc bezglutenowe. Chodzi w nich raczej o to, żeby nauczyć dziecko jeść łapkami, z czasem - mielić jedzenie w paszczy, odgryzać. A strachu nie ma, bo to się rozpuszcza w buzi szybko, więc zakrztusić się w zasadzie nie da.

reklama
K8 to jest kaszka kukurydziana i woda, więc nawet wcześniej można było ;-)

zjadła mi ok 75ml łącznie tej zupki, średnio jej zielone smakowało, po pietruszce i szpinaku może coś być? na jutro mam porcję 130ml tej samej, ciekawe czy więcej zje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry