reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

ja ugotowana zupke i zmiksowana wlewam do sloiczka i mocno zakrecam a potem gotuje jakies pol godz.zeby wieczko wciaglo i ....jest zapasteryzowane

Fogia...zycze powodzenia:-D;-);-)

reklama
tak czytam i dochodze do wniosku, ze ja jakas nienormalna chyba jestem. Codziennie dla Leny gotuje cos nowego, a widze, ze mamujski sobie ulatwiaja zycie i jedzonko pasteryzuja. Chyba bede musiala sama zaczac tak robic. Moze w ten sposob troszke czasu zaoszczedze.

Ja tylko na chwilkę.
Kolejny kroczek do przodu. Amelka zjadła dziś 80 ml kaszki i zapiła cycusiem :-). Miałam też smoczek NUK, ale jakoś się nie sprawdził. Teraz jedziemy na 3-przepływowym Canpolu.
Jeśli chodzi o obiadki pasteryzowane, to ja gotuję warzywka i wkładam w całości (pokrojone) do słoików, zalewam wywarem i pasteryzuję 30 min. Jak już podaję to przepuszczam przez blender i dodaję świeżo ugotowane mięsko.
Amelka na banana robi bleeeeeee :-p.

Elma .... bardzo mnie zainteresowałaś tymi ciasteczkami ... do tego stopnia, że poszukałam ich sobie na niemieckich stronach, aby zobaczyć jaki jest ich skład i ....:szok::szok::szok: na opakowaniu producenta pisze "jak byk", że one zawierają gluten :szok: ... sorry, że tu zaraz kogoś obraże, ale czy ten pajac, który to sprzedaje nie wie jakie konsekwencje może mieć udzielanie przez niego błędnych informacji :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:....
.... sorrki, że się tak unisłam, ale ta osoba jest zupełnie nieodpowiedzialna :no::angry::angry:

jak idziemy na lody to Natalka i Marta dostaja po kubeczku one na pewno zawieraja gluten ups
ale teraz gluten ponoc juz jest dozwolony a jeszcze jak Natalka byla mniejsza to byl zakazany i tak ze wszystkim idzie zwariowac;-)

... uczę niemieckiego ... więc moje tłumaczenie jest naprawdę wiarygodne. Na dole wklejam zdjęcie opakowania z informacją zaznaczoną na czerwono, że zawierają gluten ....

... aha ... no i nie, żebym komuś narzucała, aby nie karmił dziecka glutenem ... jestem tylko oburzona tym sprzedawcą, bo przez niego jakieś matki mogą kupić ten produkt dla dzieci na diecie bezglutenowej ... a to już jest paradoks i niebezpieczeństwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zresztą za chwilę napisze do niego mejla, żeby zmienił opis ciastek ... zobaczymy czy poskutkuje

reklama
Skakanka ... ja daje Mateuszkowi pociamać bułkę i on też oblizuje tą mąkę z dołu, więc też dostaje gluten i myślę, że jest ok :tak:, ale są dzieci ze skazą czy celiakią na diecie bezglutenowej ... no i dla nich to te ciasteczka się w ogóle nie nadają ... a wręcz przypuszczam, że są ostro zakazane ...

... i masz rację, że gluten jest już dozwolony, ale albo powinno się go wprowadzić do diety dziecka przed 6 miesiącem życia, albo dopiero po ukończeniu 9 miesiąca ... wiem, że to dziwne ... ale wg tych nowych zasad żywienia tak jest :-D:-)

Do góry