reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

    Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
No ja tak samo robię, gotuję ok. pół godziny.

Czyli wszystko robię jak należy a i tak się zepsuły:-(. Po takiej nieudanej akcji ne wiem, czy kiedykolwiek znów spróbuje pasteryzować. Będe chyba gotować co drugi dzień i jedną porcję przechowam w lodówce:tak:. No i pozostanę jednak częściowo przy słoiczkach. Zresztą od czasu do czasu warto zaserwować np. króliczka,, bo nie wiem skąd bym go wzięła, żeby Hani w domu ugotować:-D.
 
Nieeeee. Dokręcałam bardzo dobrze:-(. A później nawet sprawdzałam, czy napewno dobrze trzymaja\ą i było wszystko ok:tak:.

A czy Wy gotujecie zupki na wodzie mineralnej czy na normalnej z kranu? Ja na mineralnej i teraz nie wiem, kiedy można już na zwykłej wodzie przyrządzać dania? A może już można? Bo czasem nawet chciałam dać Hani naszego obiadku trochę, ale bałam się ze względu na tą wodę...
 
Ja tez robię na przegotowanej z kranu :tak:
Ale też zależy jaką masz wodę w tym kranie ;-)
W sumie na tej z kranu przyrządzałam od początku, bo u nas jest z ujęć głębinowych i jest smaczna, małemu nigdy nic nie było. Ważne żeby nie była zażelaziona i z dużą ilością fluoru, bo bakterie to raczej zabijesz gotowaniem.
 
reklama
Do góry