reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Moja tez zajadała szpinaczek - jaka cudna zielona kupka po tym była....mślę, ze to po tym szpinaczku bo nic nowego nie dostała.

A dzis moja popijała z wielką radoscia soczek: winogrona, melisa i rumianek. Wychlała 120ml na raz.

Hanka na razie mocno nie wybrzydza. Szpinak jakby wolniej jej wchodził ale i to poszło;-) My juz wszystkie obiadki po 4tym próbowaliśmy i było ok....więc napewno czas na soczki.
Wydaje mi sie, ze im wcześniej dziecko poznaje różne smaki tym lepiej:confused:

reklama
Kaka to ładnie Hania już zjada.

Ja dziś dałam marcheweczkę z ziemniakiem.
Zobaczymy co i jak ... ale mam zupkę krem i tam - groszek, seler, olej itp a danie po 4 miesiącu.

Kaka no ładnie ładnie. Ja też myśle im wcześniej pozna tym lepiej. Mój też wiele już smakuje ale jednak obiadki najlepiej mu podchodzą. Deserki ciężej a soczki to zapomnij.
dziewczyny ja tylko tak z dobroci nie przesadzajcie z marchwią ja tak prawie uszkodziłam Niki wątrobę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: już miała nosek i dłonie żółte :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Ja mysle ze raz w tyg soczek marchwiowy wystarczy. To tylko moje zdanie i nie skaczcie na mnie:-p:-p:-p:-p:-p

hmmm groszku to ona ne jadła:baffled: ale marchew, ziemniaka, dynie, szpinak...jabłko, sok z winogron...i tyle

O dobra i cenna rada Czarna.
A jak ma się to do obiadków tych marchwiowych - bo marchew z ziemniakiem, marchew sama, marchew w zupkach, marchew z jabłkiem :baffled:

Ja dziś dałam marchwew z ziemniakiem i jutro też dam.
Później zaczynamy z dynią.

Ja wiem tylko o soczkach bo to 100% marchwi. Wiadomo w daniach obiadowych tych kilku składnikowych jest inaczej bo każdego po troszku:tak: Ja małemu jak daje zupke czy jakikolwiek obiadek z marchwią to deserek juz bez marchwi;-) Soczku marchwiowego nie dawałam bo tyle juz sama albo Laura wypiła bo mały nawet nie chciał spróbować że na razie pauzuje:rofl2::rofl2:

Na początek podajemy warzywa, żeby dziecko polubiło ich smak, ponieważ gdy zaczniemy podawać owoce, dziecko najczęściej nie chce jeść warzyw bo poznało już słodki smak..
Moja położna jest tego samego zdania..:tak:
Najpierw kaszki, bo są zbliżone do mleka -> ,następnie obiadki, -> a na samym końcu deserki.. :tak:Mam znajomą, która swojemu 8 miesięcznemu synkowi do każdego obiadku, musi mu wgniatać bananka, bo Młody inaczej nie ruszy.. :tak:, więc chyba coś w tym jest..;-)

Czarna u nas podobnie - w domku już 3 herbatki a młody nie bardzo chce pić - sama chyba wypiję je :baffled:

ja Izuni podpijam. Szczególnie mi koperkowa podchodzi :tak:

Kaka no ładnie ładnie. Ja też myśle im wcześniej pozna tym lepiej. Mój też wiele już smakuje ale jednak obiadki najlepiej mu podchodzą. Deserki ciężej a soczki to zapomnij.
dziewczyny ja tylko tak z dobroci nie przesadzajcie z marchwią ja tak prawie uszkodziłam Niki wątrobę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: już miała nosek i dłonie żółte :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Ja mysle ze raz w tyg soczek marchwiowy wystarczy. To tylko moje zdanie i nie skaczcie na mnie:-p:-p:-p:-p:-p

O kurcze! Nie wiedziałam!

Moja położna jest tego samego zdania..:tak:
Najpierw kaszki, bo są zbliżone do mleka -> ,następnie obiadki, -> a na samym końcu deserki.. :tak:Mam znajomą, która swojemu 8 miesięcznemu synkowi do każdego obiadku, musi mu wgniatać bananka, bo Młody inaczej nie ruszy.. :tak:, więc chyba coś w tym jest..;-)

No to rzeczywiście problem :baffled:

kurcze,tak Was czytam i aż się boję,co i jak bedzie jak my zaczniemy stałe pokarmy podawać?:szok:wiem tylko,że z marchewką muszę uważać...my idziemy 10 marca na szczepienia i to będzie prawie koniec 5 miesiąca,a pediatra powiedziała,że wtedy to już zaczniemy pomału coś wprowadzać.Napewno będę często na ten wątek zaglądać i radzic się Was:-) a muszę się pochwalić,że wczoraj popłudniu pierwszy raz daliśmy Mikusiowi butlę,ale z przegotowaną wodą,bo mieliśmy dzieć czkawkowy i moje cyce były już wyysane przez niego tak,że mnie juz bolały,a mały dziadyga ostatnio nauczył się zaciskać na nich dziąsła:szok::baffled:oj boli,boli:-( no i jak się zassał do tej butli,trzymał sam sobie w rączkach,aż mu zdjęcie zrobiłam,a jak się woda skończyłą(jakieś 40ml),to nerwa załapał na mamuśkę ghihi Kupa śmiechu z tymi maluchami:happy:

reklama
No to ja chyba zrobilam zle bo obiadku jeszcze nie podalam Jadla marchewke z ziemniakiem z jablkiem marchew i marchew z ryzem Dzis chcialam jabluszko Ale chyba musze przezucic sie na obiadki bo ona serio polubi slodkie i bede miala klopot chyba ze sie myle ?????
Mam deserek z w domu i bedzie slodki ale chyba sie narazie z nim wstrzymam Kupie biadek i zobaczymy

Do góry