reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Doti - obawialabym sie, ze sie zachlysnie. Dalam dzis herbatke w butli ze smokiem 3+. Pil chetnie, ale za szybko mu lecialo. Zmienilam na 0+ i bylo ok. Nie ogarnial tempa wyplywu ;) z kubeczka pewnie duzo wiecej leci

reklama
Mika, bo była afera z gerberem. Dodawali mom do obiadków dla dzieci. Teraz już zmienili receptury.
Ja o tym nie wiedziałam i dziś kupiłam gerbera kierując się wyłącznie składem. Jako jedyny miał w składzie 100% marchewki.

Bo tak powinno się kupować :) kierując się składem :)
I od czasu tej afery z mięsem na parówki w obiadkach tak właśnie czynię :)
Swoją drogą jakby nie afera to by receptur nie zmienili ;)
Zauważcie że najwięcej promocji jest na Gerber.

Ja mam niekapek z Lovi i on jest od 6m+

Ja córce dawałam wodę w niekapku + śliniak plastikowy z kieszonką jak chciałam mieć 10 min spokoju [emoji14][emoji14]
Ok 5 miesięcy miała. I było wszystko ok.

Kornela - moim zdaniem tak. Jezeli sie tym naje to ok.

U nas narazie poznawanie smakow. Pol sloiczka zje za pol roku :p chrupki ok, ale sloiczki niebardzo...

Ja mam niekapek 4+ nuby. Nie sprawdzalam jak z niego leci. Adas jeszcze nie ogarnia ;)

Ostatnia edycja:
Mojemu dosyc dobrze idzie. Po polowie malego sloiczka jojczy o wiecej. Mamy marchewke z ziemniakiem i jablko z gruszka. Gruszka taka sobie. Warzywne nastepne tu sa z miesem. Nie maja szpinaku czy dyni.. w weekend pojdzie do probowania dynia. Wczoraj maly dostal kleik ryzowy lyzeczka a ze to robilismy na 10 lyzek mleka to dotankowal z piersi.

reklama
mój też się krzywi ale tylko na początku, po kilku łyżeczkach ejst okej.

otworzyłam dzis słoik dynia z ziemniakami hippa i spróbowałam - to mnie aż wykręciło.. w sumie może to tak miało smakować.. nie dałam mu. znów poszła marchewka z ziemniakiem.

mój dzis zrobił twarda kupkę - bobki. i troche stęka wydaje mi się że to przez brak picia w diecie. wody niet. wypił dziś 20ml, tyle ubyło z butli ale sporo się opluł. harbatki macie jakieś sprawdzone??? soków jeszcze nie chce dawac bo powoli rozszerzamy diete. jest karmiony mm i kp.

makota jaka herbatke dalaś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry