reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Melduję że dziś malutek zjadł swoją pierwszą marchewkę. Krzywił się ale cos tam wciągnął.
Byłam dziś w rossku i widziałam słoiczki babydream w zaskakująco niskiej cenie. I niby warzywa pochodzą z Eko upraw. Czy któraś z Was je podaje dziecku? Ja wzięłam na początek gerbera, ale w sumie myślę że mogłam spróbować tego babydream.

reklama
Pola - ja kupuję rosmanowe. Jagódka zje taki słoik na raz, skład na opakowaniu ok, jak piszę że eko to im ufam :) wyszłam z założenia, że jeśli kosmetyki dla dzieci mają przyzwoite to i ich zupki nie będą truły

Słoiczki dla Rossmana produkuje Hipp podobno.
Ja raz kupiłam Gruszki i póki co to był nasz jedyny sukces słoiczkowy, na wszelkie inne, innych firm, moje dziecko jest na nie.
W składzie gruszka i mączka ryżowa.

My mamy dynię, pasternak i szpinak z rossmana. Z tym, że na razie próbowaliśmy tylko dynię. Słoiczki, jak dla mnie, na początek za duże, bo moja tyle nie je i dużą część musiałam wyrzucić, ale pewnie będę kupować, bo nic jej nie jest i dynia smakowała :-)

mika mój młodzieniec też na początku tylko tak zasysał. teraz już ładnie wsuwa. po kilku razach zaczął ładnie jeść. też zależalo mi na odstawieniu od cyca i mamy coraz wiecej posiłków zamiast cyca. dziś zastanawiam sie czy nie zrobic mu kaszki tak aby jadł łyżeczką na kolacje a potem dopic mlekiem.

kupuje rossmanowe słoiczki, daję na dwa razy te większe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry