Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Gluten. Czy jest jakaś norma ile max można dawać glutenu dziennie?
Kupiłam kaszkę orkiszową i chciałabym podawać z owocami na śniadanie lub/i kolacje, ale czy to nie będzie przesada skoro już podaje kasze manne w zupie?
Makota, w Lidlu i Kerfurze ;-) były kiedyś eko warzywa.
Dziś poszło jabłko ze słoika. Zdziwił się nowym smakiem, ale zadowolony był.
No i moje dziecko nie lubi jeść foteliku, ale najlepiej na kolanach mamy przy dużym stole :-)
dzisiaj się zastanawiałam dlaczego ze starszym dawałam przeważnie tylko słoiki i już wiem....bo planowaliśmy wakacje i podejrzewałam, że jak młodzież zakosztuje takiego "domowego" jedzenia to na wakacjach nie chwyci się jedzenia słoiczkowego. I tu miałam rację. Wróciliśmy z wakacji, dałam 'normalne' jedzenie i na słoiki nawet nie spojrzał. Także dziewczyny jeśli planujecie wyjazd gdzieś dalej to weźcie to pod uwagę ;-)
Makota, zaczęłam gotować całkiem niedawno, gdy tylko zdobyłam Eko warzywa. Teraz muszę jeszcze zdobyć eko mięso. Mam też spory zapas słoiczków więc raz na jakiś czas zamierzam z nich korzystać. Tym bardziej ze nie mam na stanie każdego rodzaju warzywa, a tylko te podstawowe.
Mi lekarz mowil z tym glutenem zeby dawac tyle ile zaleca producent na opakoeaniu wiec na Nestle ma to byc lyzka kaszy mannej. Tak tez robie i zamierzam przez 2 miesiace.