reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Małgorzatkar :D

Gluten. Czy jest jakaś norma ile max można dawać glutenu dziennie?
Kupiłam kaszkę orkiszową i chciałabym podawać z owocami na śniadanie lub/i kolacje, ale czy to nie będzie przesada skoro już podaje kasze manne w zupie?

Malgorzatka, ja wiedzialam, ze dzieci brudza, ale male raczki sa nieobliczalne :p dzis deserek bryzgal po scianach... ;)

Gluten - ja dawalam wiecej niz lyzeczka. Lekarz wie, mowi, ze jest ok. Teraz daje pol porcji kaszki z glutenem, pol bez.

Pola, Ty gotujesz sama?

Zadam durne pytanie. Robicie zupke krem z mieskiem? W sensie woda, warzywa, miesko w blender? Adas nie chce czegos takiego jesc...

Macie sprawdzone warzywa? W tym moim Gdansku, to ino markety, a bazar daleko :/

5 ziko za sloik przestaje mnie bawic...

Ostatnia edycja:
Makota, w Lidlu i Kerfurze ;-) były kiedyś eko warzywa.

Dziś poszło jabłko ze słoika. Zdziwił się nowym smakiem, ale zadowolony był.:tak:
No i moje dziecko nie lubi jeść foteliku, ale najlepiej na kolanach mamy przy dużym stole :-)

dzisiaj się zastanawiałam dlaczego ze starszym dawałam przeważnie tylko słoiki i już wiem....bo planowaliśmy wakacje i podejrzewałam, że jak młodzież zakosztuje takiego "domowego" jedzenia to na wakacjach nie chwyci się jedzenia słoiczkowego. I tu miałam rację. Wróciliśmy z wakacji, dałam 'normalne' jedzenie i na słoiki nawet nie spojrzał. Także dziewczyny jeśli planujecie wyjazd gdzieś dalej to weźcie to pod uwagę ;-)

Makota, zaczęłam gotować całkiem niedawno, gdy tylko zdobyłam Eko warzywa. Teraz muszę jeszcze zdobyć eko mięso. Mam też spory zapas słoiczków więc raz na jakiś czas zamierzam z nich korzystać. Tym bardziej ze nie mam na stanie każdego rodzaju warzywa, a tylko te podstawowe.

reklama
Mi lekarz mowil z tym glutenem zeby dawac tyle ile zaleca producent na opakoeaniu wiec na Nestle ma to byc lyzka kaszy mannej. Tak tez robie i zamierzam przez 2 miesiace.

Do góry