reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Cesis dziecko na mm nie musi być dopajane ale jak je zupki to już co innego.Mój mały też wypija normalnie 120 a ostatnio po 50 do max 80 ale herbatki pije sporo :) a z niekapkiem próbowałaś , jedna z dziewczyn na głównym miała problemy z piciem z butli itd. pomógł niekapek z NUK.
Wiera mój mały miał jakieś 4,5 miesiąca jak zaczął jeść mięsko ale jak zaczełam mu podawać warzywka to miał jakieś 3,5 więc też miesiąc odczekałam :)

reklama
widzę, ze nie tylko ja mam problemy z moim niejadkiem..
a co do picia, to wczoraj kupiłam niekapka z lovi, mam nadzieje, ze chociaż trochę się z niego napije, jak z butli nie chce..

Dzięki dziewczyny,właśnie intuicja mi podpowiadała żeby powoli wprowadzać mięcho bo akurat mija miesiąc od kiedy zaczęliśmy wprowadzać warzywka i owoce.
cesis ja teraz przechodzę na niekapek,bo mały z butelki nie chce pic ale jeszcze nie wyczaiłam jaki model mu wybrać:-)

wredniak niekapek taki zwykly z butki czy taki KUBEK 360 MINI 210ml 9m+ CZERWONY * LOVI * 1/621 (1817037804) - Aukcje internetowe Allegro ?
Ja właśnie mysle nad tym z linku, dzisiaj idziemy do logopedy więc popytam

Ja z doswiadczen znajomych odradzam ten kubek,nie dosc ze drogi to bardzo szybko sie niszczy,plesnieje ta uszczelka.
Moja mała tez nic nie chce pic ani z butli ani z łyzeczki,z braku pomysłu kupiłam ostatnio to You are viewing the following product: Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami jak na razie to bardziej sie nim bawi jak gryzakiem;)
Co do logopedy to kazdy ma inne zdanie ale ostatnio słyszałam zeby wogole zrezygnowac z tych niekapkow i podawac ze zwykłego kubeczka.

patris a ten kubeczek który w linku pokazałaś to ma coś w środku?Czy jest pusty,bo jak pusty to taki maluch się przecież obleje
ola chyba się skusze na ten który polecasz bo ta firma jest u nas znana i na pewno dostane,chociaż na początek wypróbowałabym niekapek

Ostatnia edycja:
Wiera pusty jest ale jest tak wyprofilowany że się nie obleje , między innymi dlatego jest skośny ;) To jest kubek z którego można dwać już 3 miesięcznemu dziecku pić :)

Tu masz zdjęcie maluszka który pije z tego kubeczka :) :

doidy_cup_dziecko.jpgdoidy_cup_dziecko2.jpgdoidy_cup_dziecko1.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
reklama
patris masz racje,ze ten profil zabezpiecza przed rozlaniem.Kurcze nigdy takiego kubka nie widziałam,aż jestem ciekawa jakby się sprawdzał

Do góry