reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
My dziś spróbowaliśmy obiadku z B rosołek z kurczakiem po 6 miesiącu. Okazało się,że to danie nie jest już tak zmiksowane tylko zawiera malutkie kawałeczki warzyw. Niestety Ani nie bardzo podeszła forma obiadku,nawet się trochę krztusiła,więc rezygnujemy. "Trzymamy się" słoiczków po 5 m-cu:-)

u nas bylo to samo wiec wzielam i zmiksowalam wtedy zjadł....nie ma co sie spieszyć przyjdzie czas to i kawałki będą łykać;-)

Spring własnie ostatnio miałam kupic ten sam obiadek z BV ale zauwazyłam te czastki niezmiksowane i my tez poki co rezygnujemy z obiadków po 6 miesiacu...Powoli zaczne próbowac gdzies za ok 2 tygodnie. Teraz jemy te po 5 i po 4 :)

Kochane napiszcie co z tą zabawą. Jak spędzacie czas od karmienia do karmienia z maluchem, czas aktywności (to co pisałam wyżej). Z góry dzięki!!

Avonka - my też mamy 1-2 spacerki w ciągu dnia, ja traktuję wszystko co robię w domu jako zabawę dla Natki - razem gotujemy (siedzi w foteliku na blacie i opowiadam jej co teraz robimy - np. teraz Natalka z mamą kroi pomidorki..), razem sprzątamy (przenoszę ją z pokoju do pokoju i mówię: teraz ścieramy kurze, teraz Natalka z mamą odkurza), razem pierzemy (Natalka z mamą rodziela pranie białe od kolorowego Natka z mamą wiesza taty gacie :-) ), razem czytamy księżkę (mama swoją a Natalka szmacianą), a największą przyjemnością jest wspólna kapiel w wannie (ale do tego musi być w pobliżu tata, żeby odebrał mi ją z wanny) :-)

Pytanie apropo glutenu, wiem że sporo już o nim było napisane ale ciekawi mnie jak podajecie dzieciaczkom kaszke. Karmię piersią i dopiero zaczełam wprowadzac glutem w postaci kaszki nestle, którą rozcieńcza się w wodzie. Czytałam aby podawać dzieciczkom taką kaszkę z owocem lub warzywkiem ale jak wtedy z proporcajmi ? Kiedy trzymam się proporcji i rozrabiam w wodzie i wymieszam z warzywkiem robi się zupka więc ciekawa jestem czy w ten sposób podajecie czy może bezpośrednio taka kaszkę można wsypać do warzywka ???

dzieki Koncia. Asco ale bezposrednio wsypujesz kaszke do dania czy tez rozrabiasz najpierw troszke z woda ???
Dziewczyny czy słyszałyście o czuymś takim, że jak dziecko ma słabą morfologię tzn troche poniżej normy prawie wszystkiego to matka powinna przestać karmić piersia i zacząc dawać mleko modyfikowane ??? Myslałam że mleko matki to najlepsze co może być !!!

Dziewczyny, czytam Wasze wypowiedzi i jestem w szoku. Mój Kubuś jada tak nieregularnie, że czasem sama się zastanawiam, co z tego wszystkiego wyniknie. Zacznijmy od tego, że niedługo wracam do pracy.... :-( , a z drugiej strony chciałabym, by Mały miał możliwość jak najdłuższego ssania piersi. Tak więc na śniadanko (około 8/9 ej) kaszka (150 ml), potem owoce/deserek (pół słoiczka), potem około godz. 12-13 -ej obiadek (ostatnio tylko dania z mięsem - 130 ml) i reszta dnia i nocy na cycku. Żeby nie stracić pokarmu odciągam go i mrożę. Będzie jak znalazł na kolejny po obiadku posiłek, kiedy mama nie wróci jeszcze z pracy...Znacie jakiś sposób na 6 w totolotka? :-D

reklama
Wracając do obiadków z kawałeczkami daje sobie nobla a co bo ja od samego poczatku zostawiałąm małej grudki które traktowała jak coś normalnego i nie mam z tym żadnego problemu nawet pokrojony chlebek pięknie ciumka a z tego co łysze i widze dzieci które jedza same musy potrafią sie dławić czasteczkami nawet jak mają dobrze ponad roczek

Koncia czytałam dzisiaj madry artykuł o alergikach i znalazłam coś dla Ciebie dzieciom z podejrzeniem alergi i alergią podaje sie probiotyki!!!! które zmniejszają alergie a reguralnie podawane mogą pomóc ją całkowicie wykluczyć do5tego roku zycia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry