Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie wiem jak wy ale ja sie w tym gubie. są mamy co przeszly już na mleko 2?Też muszę właśnie nad tym pomyśleć... I ten smoczek trój przepływowy kupić.No właśnie wyczytałam w schemacie żywienia że w 7. miesiącu kaszka raz dziennie (glutenowa lub bezglutenowa). Tylko ciężko mi się zdecydować czy podawać ją na drugie śniadanie czy wieczorem przed snem, żebył ładniej spałTeraz daję mu mleko z kleikiem o 9 i o 19.
ja bym tez chetnie odala juz chlebek ale zawiera gluten a my na poczatku ekspozycji dopiero
Ja od kilku dni też daję małej skórkę od chleba, bo tak na nas patrzy jak jemy...Daje ale ja tak troszeczkę - jak mi się drze to jest najlepszy uciszacz w tej chwili. Ona sobie dziamdzia a ja mam ekspozycje na gluten zalatwionąBo tak naprawdę z piętki chleba 80 % nie trafia do brzusia lecz wszędzie wokoł.
Traktować to jak ekspozycję na gluten, czy oprócz tego dodawać kaszki do jedzonka?
No same zobaczcie:
No fakt spojżalam też do ksiażeczki zdrowia małego i tam też taką rozpiske że raz kaszka glutenowa potem kleik bezglutenowy no i kaszka albo jakiś deserek.Papitkaa, josie ale np. w schemacie żywienia niemowląt karmionych sztucznie piszą, żeby w 7 m-cu zagęszczać każde mleko kaszką lub kleikiem glutenowym lub bezglutenowymNo same zobaczcie:
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_1_zkkpediatraia_13072010.pdf
Aylin daj jakieś wskazówki jak dać dziecku skórkę od chleba, żeby się nie zakrztusiło. Mój starszak też wcinał, było to super na zęby i żeby go uspokoić. Ale nie pamiętam ile wtedy miał i jak to robiłam, żeby było bezpiecznie. Kurna, nic nie pamiętam![]()
No fakt spojżalam też do ksiażeczki zdrowia małego i tam też taką rozpiske że raz kaszka glutenowa potem kleik bezglutenowy no i kaszka albo jakiś deserek.
Co do Chlebka to nie pomoge bo niby daje małemu ale ciągle siedze i pilnuje i na wszelki wypadek mam pićku przy sobie jakby mu wpadło za dużo i połknąć nie mógł z resztą ciągle patrze bo czasami mu sie do podniebienia przyklei kawał i nie może sobie poradzić.
Co do kaszek glutenowych jakie dodawać do mleka bo u mnie w sklepie są zbożowe ale mleczne a przecież po co mleczna dosypywać jeszcze do mleka? zwykłej bezmlecznej nie mogę znaleźć. A do zupki kupiłam błyskawiczna kaszke manną taką najzwyklejsza trzy minuty z zupka się pogotuje i gotowe potem do blendera i niunio wcina jak nie wiem.
Dzisiaj zaczęłam wprowadzać mleko następne.
Mam jeszcze pytanko co ile wasze dzieciaczki jeszą? bo moje co 4 h i jak wstanie zje o 7 mleko potem o 11 mleko o 15 zupkę + owoce i o 20 mleko to wychodzą 4 posiłki Chyba za bardzo sie trzymam rozpisek . w takim układzie kiedy podać kasze? na ostatnie to trzecie mleko które mu wypada na noc czy w środku dnia gdzieś? Przepraszam ale jakoś to rozszerzanie diety mnie gubi.
u Moje dziecko nie je kaszek łyżeczką, wszystko co sypkie (kaszki, kleiki) wypija z mlekiem.
Najbardziej lubi z butli i zagęszczone, dlatego zaczełam dodawać trochę kleiku do każdego mleka, które podaję w butelce. Bo samo mleko jakoś nie bardzo
Zastanawiałam się czy to nie wina smoczka (daję 3 aventa), bo samym mlekiem tak jakby trochę się krztusi i wkurza i przerywa jedzenie. Ale kurna nie będę przecież 6 miesięcznemu dziecku kupowała smoczków dla noworodków