reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
Lena mój Kuba też coś koło tego wazy a sama go wczoraj mierzyłam i ma 72cm.
tez musze babelka zmierzyc sama bo u nas mierza tylko od glowki do pupci
Mia wczoraj miala wazenie i waga pokazala 8400. Niestety tu nie mierza wiec nie znamy dl. Ale dzisiaj sama ja zmierze :) W sumie to przez ostatni ponad miesiac tylko 400g przybrala

to ladnie :) dziewcZynki ogolnie sa takie hmmm kruszynki

Witam,

mam problem z glutenem, czy któraś z mam mogłaby mi powiedzieć jak dokładnie go wprowadzać? mam kaszkę manną i ile mam jej dodać do wody tzn ile łyżeczek i ile wody? i potem z tego co wyjdzie ile mam dodać do posiłku dziecka? bo jest tyle informacji, że już sama nie wiem..bardzo proszę o opis..:)

Obiecałam dać znać - młody waży 8 kilo. Przybrał w 1,5 miesiąca 1kg :happy2:

Witaj sss, na poczatku podaje się 2-3 g kaszki manny, to znaczy około pół małej łyżeczki.
Jeśli masz zwykłą mannę - wsypujesz tą kaszkę do wody (około 50 ml) i gotujesz 5 min. Tak ugotowaną kaszkę -papkę dodajesz albo do mleka w butelce, albo do zupki/warzyw albo bezpośrednio dajesz dziecku. Jak wolisz. Kaszkę błyskawiczną to samo tyle, że nie musisz jej gotować. Do wody, mieszasz i gotowe :) Ilość wody jest naprawdę kwestią wyczucia. Napisałam około 50 ml ale robię to na oko. Chodzi o to, żeby było to gęste ale ni grudkowate ;)

reklama
ja kupuję mannę z nestle i dodawałam 1 łyżkę do wieczornego mleka, a że ona jest też z mlekiem to na 180 ml wody dawałam 5 łyżeczek mleka plus duża łyżka manny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry