reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Gratulacje dla zdolnych dzieciaczków :-D:-D:-D:-D:-D

Witek potrafi szybko raczkować, o turlaniu się już zapomniał, siedzi, klęczy, potrafi przecisnąć się przez najmniejszą dziurkę by się do czegoś dostać co go interesuje. Uwielbia kontakty i wtyczki, sprzęt RTV i kompa. Mówił baba i mama, ale teraz na tapecie jest tata i tamte słowa już nie istnieją :confused::-( Usiłuje mówić daj, wychodzi mu na razie da. Jak wracam z pracy to woła ej :szok:;-) Robi papa i cmoka jak ja mu na dowidzenia puszczam buziaka. Korzysta z nocnika. Pokazuje jaki jest duży o czym na jakiś czas zapomniał i trzeba było mu przypomnieć.
Od trzech dni zasypia sam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Najbardziej się cieszę z tego, że Wituś po dłuższym czasie w końcu nauczył się siadać i raczkować :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Gratulacje dla wszytskich zdolnych maluszkow :-) ja juz nie napisze co mlody umie bo juz nie pamietam o czym ostatnio pisalam :-) najgorsze jest teraz to ge calymi dniami za nim biegam bo albo bierze mnei za reke i oprowadza po calymmieszkaniu albo wedruje sam a ja w obiawie o niego biegam za nim :-) dla mnie to jest niesamowite jak szybko dzieci ucza sie nowych rzeczy, np od pierwszego kroku bez trzymanki do samodzielnego chodzenia minely zaledwie 3 tygodnie :-) poza tym zadziwia mnie ze dzieci tak sie ucza z obserwacji, rozumie tyle rzeczy o ktorych nawet nie pomyslalam zeby mu pokazywac czy tlumaczyc :-) a tak nie dawno to tylko taka kluska albo ryczaca albo lezaca byla :-)

aha zapomnialam dodac ze jedyne co ma gdzies to powiedzenie Mama albo Tata ;-)

Jeremi ... wielkie gratki dla Ciebie!!! Teraz to poważny już z Ciebie miężczyzna :-):-):tak:

Mateusz też zrobił wczoraj i dzisiaj 2 kroczki sam ... ale to były takie kroczki zrobione samodzielnie chyba tylko przez przypadek i nieświadomie ... bo jak wyciągam do niego rączki i mówię "choć do mnie", to on próbuje się najpierw czegoś złapać i dopiero potem idzie trzymając się np. fotela lub pada na 4 i tak się przemieszcza :baffled:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
juuuhuuuu !!!
Jeremi się przełamał,
zrobił pierwsze niesmiałe kroczki...
ruszyła maszyna :-)

No to gratki dla samodzielnie poruszającego się Jeremiego :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Tika, dla Mateuszka też należą się gratulacje. Nie ważne czy to były kroczki zrobione nieświadomie, ważne że je zrobił. Teraz łatwiej będzie mu się puścić i zacząć świadomie kroczyć ;-):-D:-D:-D:-D

Gratulacje dla chodziarzy:tak::-)
A Antek chwilowo się zawiesił i jak mówię "chodź do mnie" to pada na kolana:sorry2: i nie chce kroczyć, czasem tylko zrobi ze dwa kroczki;-)

reklama
Nie martwcie się kobitki, jeszcze dadzą czadu i nie nadążycie za nimi ;-) Koleżanka w pracy mi mówiła, że jej 3-letni synek ma ulubioną zabawę w bieganie w kółko :confused:;-):-D Jeszcze trochę i nasze też tak będą biegać :tak:

Do góry