reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Irisson a maks tak nie robiła też usiadł sam jak mial 6 miesięcy. On leżał w pozycji do raczków i ręce coraz bardziej do tylu przekładał a dupka szła coraz niżej aż usiadła :))

Widać są róxne techniki.

Ola robi tak jak u Domi i Agnes i fizykoterapeuta kazała mi z tym bezwględnie walczyć. Jak usiadła sama w leżaczku (z pozycji półleżącej się podniosła) to kazała obnizyć leżaczek do pozycji najniższej żeby tak nie robiła. Ja jej słucham bo dla mnie to ma sens ;-) usiądzie jak jej się ręce wzmocnią za te 2-3 miesiące.

Ostatnia edycja:
Franek też najpierw usiadł, a potem podniósł do góry brzuch jak do raczkowania. Wcześniej pełzał wycierając brzuchem podłoże ;)

Aniela z brzuchem w górze wytrzymuje parę sekund, więc jeszcze daleka droga, ale robi się niebezpiecznie ;)

Nogi już ma bardzo mocne - odbija się od wszystkiego i bardzo mocno sprężynuje jak jest w pionie. Z rękami gorzej, ale już długo na brzuchu wytrzymuje, więc są też coraz silniejsze. Ćwiczą się przez podnoszenie gryzaków do paszczy ;P

Zaba od kilku dni zalicza przewracanie z plecow na brzuch, tyle ze zostaje jej reka po brzuchem i srednio wie co z nia zrobic i lezy taka foka;p nogi juz zauwazyla bawi sie nimy ale do paszczy jeszcze nie pcha.

Moja maruda zaczela dzis raczkowac na dywanie u babci tzn jej prababci. Doraczkowala do zabawek metoda 1-2 kroczki I zarycie nosem w dywan. Obraca sie procz tego sprawnie wokol wlasnej osi I siega po zabawki.

Ale zla jestem na nia I sie dzis odseparowalam , M sie zajmowal nia bo tak sie juz wyuczyla ze wie ze mamusia skacze nad nia I aby mnie wyczuje w poblizu to placze/krzyczy I marudzi poki sie jej nie ponosi. Ostatnio taka sie zrobila a ja I moj kregoslup niewyrabiamy. Nie wiem czy to skok czy charakter ale marze codziennie o grzecznym dziecku... Az mam wyrzuty symienia :(

Lewek wszystkie dzieci się inaczej przy mami zachowują żebyś Ty widziała mojego starszaka jak sobie rozbije kolano przy mnie a jak się zachowuje przy mku, inne dziecko ;-) twoja na pewno grzeczna bo wszystkie dzieci grzeczne :tak: Jak Ci źle pomyśl sobie że ona jest Twoja i mka i jest taka jak Wy. Nie ma prawa być inna bo to geny :-) Widać tacy byliście też.

Lewek moja Laura to szatan wrodzony, ja podobno byłam gorsza jako dziecko, więc liczę że moje wnuki dadzą w kość Lulce, a co niech walczy z genami :-D za to drugie mam b.grzeczne, tfu tfu, wręcz bezproblemowe :-)

Lewek gratuluje postępów. Lilcia staje się przewodniczką sierpniowych dzieciaczków ze swoimi umiejętnościami :)
Ja też czasem mam dosyć marudzenia mojego Tymka, ale tak ogólnie to uważam że jest cudownym dzieckiem i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Wczoraj przed położeniem się spać stanęliśmy z mkiem nad jego łóżeczkiem jak tak słodko spał i normalnie się wzruszyliśmy patrząc jaki on kochany. Co nie znaczy że nie daje nam czasem popalić.

reklama
a czy Wasze pociechy też tak głowę zadzierają do przodu jak leżą na plecach? tolka tak robi non stop, jakby chciała pooglądać sobie brzuszek albo magicznie oderwać plecy od podłoża i znienacka usiąść ;)

Do góry