reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

hej!wybaczcie ze ja tak tu nagle, z kosmosu.Podczytuje Was czasem,choc nie zawsze mam jak..Ze o pisaniu nie wspomne:sorry2:
Czy wasze dzieciaku jak trzymacie je na rekach tez sie jeszcze chwieja i musicie je podtrzymywac czy maja bardzo stabilny kregoslup? Juz nie wiem czy sie martwic czy nie bo wiem, ze kazde dziecko rozwija sie inaczej ale myslalam ze jak juz dziecko ma 6 miesiecy to trzymane bedzie utrzymywalo rownowage :baffled: przynajmniej moja nie trzyma i chwieje sie na boki jak ja trzymam plus jak jest na rekach to nie trzyma rak przy sobie tylko ma je rozlozone na boki tak jakby samolot robila- czy to normalne :confused2: do siadania tez nie bardzo, nie wiem chyba dupke ma zbyt okragla bo jak pileczke przewraca sie na boki albo tak jak u Karolinusi przybija gwozdzia :-D:-D
moja Wikta tez tak ma:tak:Czasem 3ma sie prosto,a czasem leci do tylu jak ja 3mam na rekach.Rowniez zdarza sie jej rece rozkladac,ale zauwazylam ze dzieje sie to najczesciej,gdy jest zmeczona lub senna.Rowniez nie siada sama,jedynie lapie sie wszystkiego w zasiegu,aby tylko sie jakos podciagnac;-)
Ostatnio opanowala do perfekcji przewroty z pleckow na brzuszek i tym sposobem na pleckach juz lezec nie chce,a na brzuszku z kolei tez za dlugo nie wytrzymuje..;-)
Mysle ze to nie jest powod do zmartwien.Taki typ i tyle ;-):tak:Kazde dziecko ma wlasne tempo.
lagajka-w szoku jestem:szok:niesamowite te Twoje dziecie.Gratuluje!:tak:
karolinusia-mamy dziecko z tego samego dnia?
Niektore dzieci niesamowicie silne,jak widze.Masakra!
Wikta juz od jakiegos czasu mowi 'ba-ba" i "ma-ma".Czasem jej takie skladaki wychodza ze szok.Cale zdania,ale nic zrozumiec sie nie da.Od kilku dni robi krzywe minki i skamle jak szczeniaczek,jak tylko jej cos nie pasuje
:-D:-D Ubaw z nia kazdego dnia :-D

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki :) Mariczka trzyma się pionowo już od dawna, obraca też w obie strony. A jak zobaczy cycusia albo butlę to ciężko utrzymać ją na rękach

leżę ze śmiechu na ziemi... moje dziecko właśnie coś upatrzyło w pokoju... reakcja? leży, zaczyna dyszeć i ziajać z podniecenia, macha nogą jakby odpalała motor, podnosi zmiętoszoną koszulkę do góry i jazda do upragnionego celu :p
ah... po kilku sekundach dodaje indianina :)

catedra :-D:-D:-D po tym wszystkim co piszesz to stwierdzam, że niezła agentka z Twojej Zosi... a co będzie jak dorośnie...:-)
Szymon trzyma się sztywno, całkiem ładnie siedzi, bez problemu sam utrzymuje ciężar ciała na nóżkach. Chlapanie podczas kąpieli to normalka, turlanie dookoła też. Teraz numerem jeden jest kopanie piłki- całkiem nieźle mu to wychodzi, z czego bardzo dumny jest tatuś.

madbebe- witaj na mamach pazdziernikowych!!!;-)
Karolinusia- gratulacje!!!:tak::tak::tak::-)
A Asia jak sie dzis obudzila rano powiedziala tata:-D:-D:-D, moj P wyskoczyl z lozka a ona do niego jeszcze raz tata:-D:-D:-D,

reklama
moje dziecię od dzisiaj ma lepszą zabawę niż raczkowanie.... wstawanie.... wszędzie, przy wszystkim :/

gratuluję zęba Bianusi :)
gratuluję tatusiowi... ja dzisiaj mama usłyszałam w kąpieli :D

tak mnie obserwowała jak próbowałam Wam napisać coś :p
2129u0z.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry